Ο Τσίπρας… έσταζε μέλι μιλώντας στον Αβραμόπουλο για τους «αγαπημένους» του μετανάστες



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι γνωστή η αγάπη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα για τους μετανάστες παντός τύπου… Και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία…
Έτσι έκανε και στη συνάντηση του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δηλώσεις των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες, ο Πρωθυπουργός έδειξε την ιδιαίτερη σχέση και συμπάθεια που έχει στο πρόσωπο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αποκαλώντας τον «Αγαπητέ μου Δημήτρη», ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, έδειξε και τις
διαθέσεις του απέναντι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, αφήνοντας ακόμη και αιχμές για το πώς τόσο οι ελληνικές αρχές, όσο και η Ευρώπη, συντονίζονται και αντιμετωπίζουν το ζήτημα.
«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το χαρτοφυλάκιο στην ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο: «Όλοι αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλεις σε ότι αφορά την κοινή συνέργεια για την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των μεταναστών. Η ΕΕ έκανε το λάθος να αντιμετωπίσει το θέμα της μετανάστευσης με αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα. Ωστόσο έχουμε αρχίσει να προσανατολιζόμαστε σε πιο σωστή λύση του προβλήματος, μέσα από τις συνεργασίες όλων των κρατών-μελών.
Νομίζω ότι οι παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα με τις συνεργασίες άλλων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καθώς και οι παρεμβάσεις της Κομισιόν, θα δώσουν διεξόδους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί δεν μπορεί να είναι μια αποθήκη ψυχών. Το πρόβλημα αυτό αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να μοιραστεί η ευθύνη. Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη πάνω απ’ όλα».


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις