Οι κώδικες του εγκλήματος. Διαβάζοντας τα τατουάζ ενός Ρώσου κατάδικου

 
ο Arkady Bronnikov θεωρείται ειδήμων σε θέματα εικονογραφίας των τατουάζ στη Ρωσία. Είναι ο δημιουργός της μεγαλύτερη συλλογής τατουάζ φυλακών που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, ένα λεύκωμα 180 εικόνων με τίτλο "Russian Criminal Tattoo Police Files".Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ίδιος όταν -με την ιδιότητα του συμβούλου σε ζητήματα εγκληματολογίας στο ρωσικού υπουργείο Εσωτερικών- ταξίδευε ανά τη Σιβηρία από φυλακή σε φυλακή προκειμένου να πάρει
συνέντευξη και να φωτογραφήσει τους τρόφιμους.
Η γνώση που απέκτησε ως προς τη σημασίας των συμβόλων που έφεραν πάνω στα σώματά τους οι εγκληματίες, βοήθησαν στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, στην ανεύρεση πτωμάτων και την ταυτοποίηση των δραστών.
Το Mashable επέλεξε μερικές από τις φωτογραφίες των φυλακισμένων του Bronnikov και παρουσιάζει τη σημασία των τατουάζ τους.
Δες για να ξέρεις τι σε περιμένει αν βρεθεί κανένας Ρώσος εγκληματίας στο δρόμο σου.
 
 Αυτό το τατουάζ εικονίζει το μύθο του Προμηθέα, ο οποίος βρέθηκε δια βίου αλυσοδεμένος σε ένα βράχο επειδή εξαπάτησε τον θεό Δία. Το πλοίο με τα λευκά πανιά δείχνει ότι δεν πρόκειται για έναν ληστή πολυταξιδεμένοι ληστή που είναι πολύ πιθανό να αποδράσει.
 
 Η νεκροκεφαλή με το όπλο και το γράμμα Κ (killer) στο πλάι δείχνει ότι έχεις να κάνεις με έναν διαβόητο δολοφόνο.
 
 Το φίδι γύρω από το λαιμό μας λέει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ναρκομανή, οι επωμίδες και τα αστέρια στους ώμους σημαίνουν ότι πρόκειται για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η φιγούρα της Παναγίας που κρατά στη αγκαλιά της τον μικρό Χριστό είναι ένα τατουάζ ιδιαίτερα σύνηθες μεταξύ των φυλακισμένων που έχει διάφορες σημασίες.
  
 Τα μάτια στην κοιλιά σημαίνουν ομοφυλοφιλία, ενώ τα μετάλλια στο στέρνο, υποτίθεται ότι έχουν κερδηθεί πριν την επανάσταση και υποδηλώνουν απαξίωση για το σοβιετικό καθεστώς.
 
 Μπορείς να καταλάβει πόσα χρόνια φυλακή έχει κάνει κάποιος αν έχει τατουάζ με χειροπέδες στον καρπό του. Ένα ζευγάρι χειροπέδες  σημαίνει τουλάχιστον 5 χρόνια φυλακής.
 
Οι διάβολοι στους ώμους σημαίνουν ότι αυτός ο κρατούμενος μισεί την εξουσία και το σωφρονιστικό σύστημα και θέλει να το επιδεικνύει. Αυτού του τύπου τα τατουάζ αποκαλούνται "oskal" και συχνά συνοδεύονται από αντισοβιετικά συνθήματα.
Το στιλέτο δίπλα στο λαιμό σημαίνει ότι ο κρατούμενος έχει διαπράξει φόνο μέσα στη φυλακή και είναι διαθέσιμος αν κάποιος επιθυμεί να τον "προσλάβει" για να σκοτώσει ξανά. Για να καταλάβεις πόσους φόνους έχει κάνει αρκεί να μετρήσεις τις σταγόνες αίματος κάτω από το μαχαίρι.
 
 Η νεράιδα σημαίνει ότι ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου γι αυτό και είναι συνεχώς στο στόχαστρο των συγκρατούμενών του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις