ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ... Η Κίνα αργά αλλά σταθερά υπονομεύει την ισχύ του δολαρίου!!!
Ο υπόγειος αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ με θέμα το νομίσματα των δύο χωρών είναι γνωστός σε όλους. Αυτός λοιπόν ο πόλεμος λαμβάνει συνεχώς νέες διαστάσεις λόγω των πρακτικών του Πεκίνου, και ειδικά μετά την δημιουργία της Ασιατικής Τράπεζας επενδύσεων. Η υιοθέτηση όμως από το ΔΝΤ του γουάν ως αποθεματικό νόμισμα εν ευθέτω χρόνω , όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Λαγκάρτντ, τοποθετεί το
παιχνίδι που παίζεται με την Ελλάδα σε άλλη βάση. Φανατιστείτε το σενάριο να δανειστεί η Ελλάδα σε γουάν . Για αυτό πιθανόν προσκαλέστηκε στο Πεκίνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός. ίσως το μέλλον της χώρας να παιχθεί στην Ασία , αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε . Η Κίνα θα ζητήσει τα δικά της ανταλλάγματα, αλλά αποτελεί μια μελλοντική εναλλακτική λύση για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το άρθρο, η Κίνα επιτυγχάνει αναπόφευκτα ότι το εθνικό νόμισμα της το γουάν θα λάβει καθεστώς παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, μειώνοντας ταυτόχρονα την ισχύ του δολαρίου , γράφει ο οικονομολόγος Wolf Richter σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο πόρταλ Business Insider. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επιβραδύνουν αυτήν την διαδικασία μόνο.
Πολλές χώρες χρησιμοποιούν ήδη το γουάν στις διεθνείς πληρωμές, υπενθυμίζει ο Ρίχτερ. Υπάρχουν τράπεζες σε 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το κινεζικό νόμισμα, σύμφωνα με συμφωνία που υπεγράφη στο Λος Άντζελες. Η Κίνα έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες για ανταλλαγές νομισμάτων με τις κεντρικές τράπεζες σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου .
«Όλα αυτά τα μικρά βήματα, αποτελούν μέρος μιας αργής, μεθοδικής και συνεχούς διαδικασίας για την βελτίωση της κατάστασης του γουάν και την «καταστροφή» του δολαρίου, και ως εκ τούτου, της εξουδετέρωσης του μακριού χεριού της κυβέρνησης των ΗΠΑ», δηλώνει ο Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο εγγύς μέλλον η Κίνα θα ανέβει τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο γεγονός ότι το γουάν θα είναι ένα ελεύθερο νόμισμα , κάτι που είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για ένταξη του στο ΔΝΤ.
Τον Μάρτιο, ο αναπληρωτής διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας , δήλωσε ότι η χώρα του είναι ήδη σε συνομιλίες με το ΔΝΤ σχετικά με την ένταξη του γουάν στο «καλάθι» των νομισμάτων του αποθεματικού του ταμείου (Special Drawing Rights) .
Σε αυτό το σημείο το «καλάθι» περιλαμβάνει το δολάριο, το ευρώ, το γιεν και την βρετανική λίρα. Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα συμπεριληφθεί το γουάν στο καλάθι των αποθεματικών νομισμάτων, αλλά το πότε αυτό θα γίνει.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Πεκίνο θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα την έντονη αντίδραση από την Ουάσιγκτον. Στις ΗΠΑ ανήκει το 18% των ψήφων στο ΔΝΤ, και η Κίνα θα πρέπει να καταφύγει στην υποστήριξη των υπολοίπων χωρών. Γερμανία και την Αυστραλία κατέστησαν σαφές ότι θα βοηθήσουν το Πεκίνο . Πιθανώς με την υποστήριξη αυτών των χωρών το γουάν να εισέλθει στις διεθνείς πληρωμές.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, αν το γουάν όντως αναγνωριστεί ως αποθεματικό νόμισμα, αυτό αποτελέσει μια τεράστια νίκη για το Πεκίνο. Οι κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου θα αγοράζουν γουάν και θα δημιουργηθεί ταυτόχρονα μια τεράστια ζήτηση, η οποία θα ενισχύσει την αξιοπιστία της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή. Η Κίνα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει μια πλήρως ανεπτυγμένη οικονομική, δημοσιονομική και πολιτική υπερδύναμη του Πλανήτη.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου