Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Τζιχαντιστές, μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, CIA και κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Τζιχαντιστές, μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, CIA και κυβέρνηση των ΗΠΑ

Πρώην αξιωματικός της CIA, ο οποίος πλέον εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Fox News, ότι το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ΙΚΙΛ) και τα μεξικανικά
καρτέλ ναρκωτικών επικοινωνούν μεταξύ τους.

«Είχαμε καλούς πληροφοριοδότες όλα αυτά τα χρόνια για την Αλ-Κάιντα, για τις προσπάθειές της να συνεργαστεί με τα μεξικανικά καρτέλ… να εκμεταλλευτεί τα νότια σύνορά μας», δήλωσε ο Mike Baker.

Ο πρώην υπάλληλος της CIA πρόσθεσε ότι υπάρχει «μεγάλο αλισβερίσι» μεταξύ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των καρτέλ των ναρκωτικών. «Τα καρτέλ είναι μια επιχείρηση … αν υπάρχει μια ροή εσόδων που μπορούν να εκμεταλλευτούν, τότε οι ισλαμιστές θα το καταλάβουν και θα το κάνουν», εξήγησε.

Το 2012, ο εκπρόσωπος της Τσιουάουα (σ.σ. πολιτεία του Μεξικό) Guillermo Terrazas Villanueva είχε δηλώσει στο AlJazeera ότι το εμπόριο ναρκωτικών στο Μεξικό βρίσκεται υπό τον έλεγχο της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών.

«Οι πρόσφατες κατηγορίες είναι συνταρακτικές – η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας εμπλέκεται στη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν μέχρι το Βιετνάμ, τη Λατινική Αμερική και παντού στον κόσμο. Παρόμοιες κατηγορίες για ανάμειξη της CIA έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν από πρώην πράκτορες, Αμερικανούς αξιωματούχους, βουλευτές, ερευνητές, αλλά και από τους ίδιους τους εμπόρους ναρκωτικών», έγραφε τότε ο Alex Newman.

Ωστόσο, η CIA δεν είναι η μόνη υπηρεσία που είχε κατηγορηθεί για «συνεργασία» με τα μεξικανικά καρτέλ. Τόσο η DEA, όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορούνται ότι διατηρούν «στενούς δεσμούς» με τους βαρόνους των ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, υπάρχει μία τεκμηριωμένη πλέον πραγματικότητα: η CIA και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαίδευσαν, εξόπλισαν, χρηματοδότησαν και στήριξαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους ακολούθους του στο Αφγανιστάν. Το γεγονός αυτό είχε προβληθεί από το BBC, το Forbes, το ABC News και άλλα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές «χάθηκαν» αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σήμερα το αυτοαποκαλούμενο «Χαλιφάτο» διατηρεί επίσης δεσμούς και επαφές με το Πεντάγωνο και τη CIA.

Ο William Engdahl, βραβευμένος γεωπολιτικός αναλυτής, έγραψε πρόσφατα ότι «το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνεται και ελέγχεται από το Langley, τη Virginia και άλλα κεντρικά πόστα της CIA και του Πενταγώνου…το επόμενο στάδιο προβλέπει την εξάπλωση του χάους στο Ιράκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα, καθώς και την αποδυνάμωση των πρόσφατων προσπαθειών σταθεροποίησης της Συρίας».

Ξαφνικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ πιέζουν τώρα για πόλεμο εναντίον του ΙΚΙΛ, με αφορμή το αμφιλεγόμενο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϋ.

Αυτό που παραλείπουν ωστόσο να αναφέρουν είναι ότι ζητούν από τους Αμερικανούς να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς στην Ιορδανία…

KURT NIMMO

Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις