Και όμως το "Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι" ήταν βίλα οργίων


Κάθε άλλο παρά αθώα ήταν η έμπνευση πίσω από το «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι», την σειρά που παρακολούθησαν εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο: στην πραγματικότητα, η συγγραφέας μιλούσε για μία βίλα οργίων (Pic)
Σαράντα χρόνια μετά τη πρώτη προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς το 1974,  αποκαλύπτεται ότι έμπνευση πίσω από τα βιβλία ήταν μια βίλα οργίων.
Στα χειρόγραφα απομνημονεύματά της, η Laura Ingalls Wilder  δεν περιέγραφε ευτυχισμένες στιγμές χαράς και αγάπης, αλλά σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, ερωτικά τρίγωνα και εκτός ορίων συμπεριφορές υπό την επήρεια αλκοόλ.
Οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου "South Dakota State Historical Society" θα κυκλοφορήσουν εντός του Φθινοπώρου το αυθεντικό χειρόγραφο, χωρίς ίχνος λογοκρισίας, υπό τον τίτλο 'Pioneer Girl" και δηλώνουν σίγουροι ότι θα σοκάρουν τους αναγνώστες.

  Μάλιστα, όπως σημειώνουν, η συμμετοχή της Laura  και της αδερφής της στον τεμαχισμό του γουρουνιού, που θεωρήθηκε ως η πιο ωμή σκηνή στο "Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι", δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που πραγματικά έγραψε η Γουάιλντερ. Μεταξύ άλλων, η συγγραφέας αποκαλύπτει μία σκηνή από τα παιδικά της χρόνια, με έναν γείτονά τους, ο οποίος, αφού ήπιε μερικά ποτηράκια ουίσκι, έλουσε με κηροζίνη την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του κι άρχισε να σέρνει την σύζυγό του γύρω από τις φλόγες, κρατώντας την από τα μαλλιά.
Η Pamela Smith Hill, ο επικεφαλής συντάκτης και βιογράφος της Laura Ingalls Wilder  δήλωσε στο Associated Press, "Μπορείτε να διαβάσετε "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ως κάτι πραγματικό και όχι κάτι ως φαντασία. Ετσι θα πάρετε μια καλύτερη αίσθηση για το πώς η ιστορική οικογένεια Ingalls έζησε πραγματικά."
Η σειρά  κράτησε 7 χρόνια από το 1974 έως το 1981.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις