Ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια

TU95 
Επίδειξη δύναμης φαίνεται πως κάνει η Ρωσία την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, o στρατηγός Χέρμπερτ Καρλάισλ υποστηρίζει ότι

στην αυξημένη δραστηριότητα της Μόσχας που
καταγράφηκε στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, συμπεριλαμβάνονται και πτήσεις πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια και το αμερικανικό νησί Γκουάμ.
Ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε επίσης ότι, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών κυρίως πάνω από τα νησιά της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες.
«Για το λόγο αυτό, εκτός από την ενίσχυση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, η Μόσχα έχει στείλει και πολεμικά πλοία στην περιοχή», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ο αρχηγός των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό έδειξε κι ένα σλάιντ με ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 να αναχαιτίζει ένα ρωσικό πάνω από τη νήσο Γκουάμ.
«Με τις κινήσεις αυτές η Μόσχα θέλει να επιδείξει τις ικανότητες της», υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός και προσθέτει πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαγρύπνηση και στο πλαίσιο αυτής της ετοιμότητας, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις