Αυτές είναι οι πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο: Χωρίς εξωτερικές και εσωτερικές συγκρούσεις [εικόνες]

Αυτές είναι οι πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο: Χωρίς εξωτερικές και εσωτερικές συγκρούσεις [εικόνες]
Αν θέλετε ήρεμες και ειρηνικές διακοπές, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, τότε η λίστα που ακολουθεί είναι οι ιδανικοί προορισμοί για σας.
Από το 2007, κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης βγαίνει από το IEP (Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης) παρουσιάζει τις χώρες με τις πιο
ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές συγκρούσεις.
Δανία
Βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας αφού είναι πραγματικά ένα ασφαλές μέρος για να ζει κανείς. Ακόμη και όταν η Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, ήταν υπό κατοχή από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, δεν αγωνίστηκε. Οι άνθρωποι που ζουν στη Δανία προτιμούν να επικεντρώνονται σε οικονομικά ζητήματα, αντί για ένοπλες συγκρούσεις, ενώ γενικά οι Δανοί, είναι ως άνθρωποι πολύ φιλικοί, ανοικτή και εξυπηρετικοί.


Νορβηγία
Πολλοί άνθρωποι δεν περίμεναν τη Νορβηγία να εμφανίζεται στη λίστα των πιο ειρηνικών χωρών του κόσμου, λόγω της υπόθεσης Μπράιβικ. Ωστόσο ήταν μάλλον μεμονωμένο περιστατικό, αφού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Νορβηγία είναι μία από τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου και φιλικό και ασφαλές μέρος για να ζει κανείς. Είναι η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινης ανάπτυξης στον κόσμο, καθώς η κυβέρνηση του Όσλο τοποθετεί πάντα την ειρήνη στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της.


Σιγκαπούρη
Ως ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας και συνολικά, ένα μικρό έθνος, η Σιγκαπούρη θεωρεί την ασφάλεια βασική προτεραιότητα. Από την επίτευξη της ανεξαρτησίας της το 1965 ως κυρίαρχη Δημοκρατία, η Σιγκαπούρη είναι ο «καλός γείτονας» και παράδειγμα δημιουργίας ειρηνικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με όλες τις χώρες.

Σλοβενία
Μια όμορφη ευρωπαϊκή χώρα, η Σλοβενία, συγκαταλέγεται επίσης στις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου. Η χώρα έχει τον μικρότερο αριθμό αστυνομικών και αξιωματικών της ασφάλειας, και χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας και βίαιων διαδηλώσεων.


Σουηδία
Μία από τις ομορφότερες σκανδιναβικές χώρες, η Σουηδία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στην Ευρώπη, η χώρα έχει χαμηλό επίπεδο ληστειών (μόνο 9.000 το χρόνο) σε σύγκριση με τις ΗΠΑ (περίπου 350.000 ετησίως). Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Σουηδία είναι μία από τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου, παρά το γεγονός ότι είναι μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων όπλων στον κόσμο και δεν συμμετείχε σε κανέναν πόλεμο ή μάχη τους τελευταίους 2 αιώνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις