Γεννήθηκε το 1897 - Ιδού και το πιστοποιητικό γέννησης


Τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο διεκδικεί η Περουβιανή γιαγιά Φιλομένα Ταϊπε Μεντόζα, η οποία ζει σε μία φτωχογειτονιά του Περού και ισχυρίζεται ότι είναι 116 ετών,
επιδεικνύοντας μάλιστα και την ταυτότητά της που γράφει ότι γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1897. 

Μετά, λοιπόν, από τον υπεραιωνόβιο παππού από την Ινδία ετών... 179 παρακαλώ, βρήκαμε και την Περουβιανή γιαγιά, που διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες! 

Η Φιλομένα ζει καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής της σε ένα μικρό φτωχικό χωριό του Περού κάτω από τις Άνδεις και δηλώνει ότι έφτασε σε αυτή την ηλικία κάνοντας σκληρή ζωή, αλλά με σωστή διατροφή! 

Τρέφεται κυρίως με ότι βγάζει η φύση, φασόλια, γάλα και κρέας πρόβειο και εργάζεται καθημερινά από τα 11 της στα χωράφια και τους αγρούς. 

Δυστυχώς έμεινε όπως λέει από νωρίς χήρα, μεγαλώνοντας μόνη της τα εννέα μικρά παιδιά της, τα οποία σήμερα έχουν αποκτήσει όλα παιδιά, κάνοντάς την μία ευτυχισμένη προγιαγιά!


Δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ το χωριό της, μέχρι που αναγκάστηκε να κατέβει στην πόλη αποκαλύπτοντας το μυστικό της και την ηλικία της χάρη σε ένα έγγραφο που ήθελε να πάρει για να συνταξιοδοτηθεί.


Εκεί το υπουργείο Ανάπτυξης του Περού έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν παραλαμβάνοντας την ταυτότητά της, η οποία έγραφε ότι γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1897, αμέσως επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους της πρεσβείας με το θέμα έτσι να φθάνει με τη σειρά του στην Υπηρεσία που ασχολείται με τα παγκόσμια ρεκόρ και αναζητεί τους γηραιότερους ανθρώπους στη Γη.


Πλέον, αναμένεται η επιβεβαίωση για να γίνει γνωστό αν η κ. Μεντόζα θα γράψει το όνομά της στο βιβλίο Γκίνες, ξεπερνώντας την Μισάο Οκάγουα από την Ιαπωνία, η οποία κατέχει τον τίτλο μέχρι στιγμής με πιστοποιητικό γέννησης 5 Μαρτίου του 1898.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις