Για ποιόν χτυπά η καμπάνα ….

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Για ποιόν χτυπά η καμπάνα των γεγονότων της Ουκρανίας; Ποιος κινδυνεύει με πιθανή κατάρρευση της  οικονομίας της; Μα φυσικά η Γερμανία πρώτα και η Ευρώπη συνακόλουθα.
Τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι έργο της Αμερικής. Αυτοί τα σχεδίασαν και....
αυτή άναψαν την φωτιά στο υπογάστριο της Ρωσίας. Η Αμερική είχε και έχει πάντα ως βασική επιδίωξη την αποτροπή της συγκρότησης του άξονα Γερμανίας – Ρωσίας.
Αυτό ο άξονας είναι προφανές ότι θα άφηνε την Αμερική πίσω. Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν την πλήρη ανεξαρτησία της Γερμανίας, δεν επιθυμούν την αυτοτέλειά της. Θέλουν να είναι πάντα πίσω από το δικό τους άρμα.
Γι αυτό και πολέμησαν τον αγωγό Ρωσίας – Γερμανίας. Όμως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τον προετοίμασε κρυφά και μια μέρα λίγο πριν πέσει τον υπέγραψε. Και πολύ καλά έκανε. Τετελεσμένο γεγονός για τους Αμερικανούς. Το ξεροκατάπιαν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Όμως δεν το ξέχασαν. Τώρα όπλισαν τους Φασίστες εναντίων των Ρώσων και τους άφησαν να κάνουν παιγνίδι στην Ουκρανία.
Η Μέρκελ κλήθηκε απλά να τους υποστηρίξει. Φάνηκε ανίκανη να ορθώσει ανάστημα. Συντάχθηκε μαζί με τους Ναζί.
Και όμως αυτή κινδυνεύει περισσότερο από όλους. Για σκεφτείτε  να τους κοπεί από κάποιο σαμποτάζ ο αγωγός ή να αυξήσει τις τιμές η Ρωσία. Πόσο θα αντέξει έναν περιορισμό της ενέργειας ή μια μεγάλη τιμή;
Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση τα γεγονότα θα συνοδευτούν και με ανάλογα χρηματιστηριακά γεγονότα. Δεν θα πρόκειται για μια απλή ύφεση. Η Γερμανία θα κατρακυλήσει χωρίς επιστροφή. Τότε θα φανεί ο σκελετός του χρέους της που έχει στην ντουλάπα της. Τότε δεν θα την δανείζει κανείς με 1%.
Οι Αμερικανοί έχουν στήσει παγίδα στην Γερμανία και μαζί και στην Ευρώπη.
Η Γερμανία που εξαγόρασε το 38% των μεγαλύτερων Ελληνικών Επιχειρήσεων. Η Γερμανία που με την πολιτική της ρήμαξε όλη την νότια Ευρώπη – και την κατηγορεί και από πάνω. Η Γερμανία που μας πολέμησε στον Α’ ΠΠ, συνετέλεσε έμμεσα στην καταστροφή του ’22, μας πολέμησε στο Β’ ΠΠ και τελευταία μας λεηλάτησε με την ‘φιλία’ της και με τα μνημόνιά της. Μας λυπεί το πιθανό γεγονός της αποδόμησής της. Δεν έχουμε κανένα όφελος. Και εμείς και η υπόλοιπη Ευρώπη θα ζημιωθεί από αυτό. Αλλά έτσι έστρωσε η Γερμανία. Το όραμα της Ευρώπης το πούλησε ως άλλος Φάουστ .
Και έχει ο καιρός γυρίσματα. Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;

Α. Λ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις