Ρωσικά Su-27SM και ΜiG-29SMT αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά σε αεροδρόμια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 
Η Μόσχα μετακινεί αεροπορικές δυνάμεις αποτελούμενες από μαχητικά αεροσκάφη Su-27SM, Mig-29SMT και μεταγωγικά στα σύνορα με την Ουκρανία, τυπικά γιατί ξεκινά ασκήσεις "με προσομοίωση σε προσβολές επίγειων στόχων, αλλά και αντιμετώπισης πυραύλων cruise" αλλά το ίδιο είχε ανακοινώσει και για
τις μεγάλες ασκήσεις που είχε ξεκινήσει λίγο πριν την επέμβαση στην Κριμαία.
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα προσγειωθούν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Halin στην περιοχή του Κούρσκ, συνοδευόμενα από 20 μεταγωγικά.
Πρόκειται για Mig-29SMT και Su-27SM τα οποία όπως επισημαίνεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα έχουν ρόλο «την προστασία των εναέριων συνόρων στη δυτική Ρωσία».  
Από τις 18 Απριλίου ξεκινά η άσκηση και σίγουρα η Μόσχα βρήκε έναν τρόπο να αναπτύξει τις αεροπορικές της δυνάμεις χωρίς να κατηγορηθεί για "κλιμάκωση".
Το βασικό σενάριο της άσκησής είναι η αντιμετώπιση των συστημάτων αεράμυνας και η εξουδετέρωση τους, αντιπυραυλικοί ελιγμοί και πτήσεις σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη προκειμένου να αποφευχθούν προσβολές τους από εχθρικούς πυραύλους «cruise».

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί στη δυτική Ρωσία, στα σύνορα με την Ουκρανία και προς τη Μαύρη Θάλασσα δείχνει πώς είναι ο πραγματικός στόχος…
Η απάντηση είναι, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, τις οποίες η Συμμαχία έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα μετά την πτήση του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 πολύ κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook και με συνεχείς διελεύσεις.
Επρόκειτο για μια προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ με την πτήση του Su-24 σχεδόν πάνω από το αντιτορπιλικό και τώρα φαίνεται πώς η Μόσχα στέλνει ακόμη πιο σαφές μήνυμα με τις αεροπορικές ασκήσεις τις επόμενες ημέρες και ενόσω, όπως φαίνεται, κλιμακώνεται η ένταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία για τον έλεγχο των Στενών βάσει της συνθήκης του Μοντρέ, μετά την παραβίαση της με την υπέρβαση της παραμονής στη Μαύρη Θάλασσα αμερικανικής φρεγάτας και η Άγκυρα έβαλε την… ουρά στα σκέλια.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις