ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ Γεράσιμος Χουλιάρας και Άκης Τσελέντης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ!!!ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ!!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γνωστοί σεισμολόγοι της χώρας μας όπως ο κύριος Γεράσιμος Χουλιάρας και ο κύριος Άκης Τσελέντης, παρακολουθούν περιοχές της Πελοποννήσου και του Αιγαίου πελάγους, καθώς σε αυτές τις περιοχές, η σεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη αλλά και ύποπτη.
Όταν λέμε ύποπτη, εννοούμε πως καθημερινά καταγράφονται στη βόρεια Πελοπόννησο αλλά και στο Αιγαίο πέλαγος, εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις, οι οποίες μάλιστα επιμένουν και σε συγκεκριμένες περιοχές των παραπάνω τμημάτων της χώρας μας.
Τι δηλώνουν γνωστοί σεισμολόγοι της χώρας μας;

Ο κύριος Χουλιάρας είχε αναφέρει, πως στα αρκετά σεισμογενή τμήματα της χώρας μας, επικρατεί σεισμική ησυχία, δηλαδή έχει να σημειωθεί ισχυρός σεισμός πάνω από 2 χρόνια.
Ο κύριος Τσελέντης από τη πλευρά του με δικές του δηλώσεις, συνιστά τους κατοίκους σεισμογενών περιοχών, να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, που πρέπει να λαμβάνουν όλοι όσοι ζουν σε περιοχές με σεισμική διέγερση.
Όλες οι μελέτες και παρακολουθήσεις των σεισμολόγων, επικεντρώνονται στις ως τώρα αρκετά σεισμογενής περιοχές της χώρας μας, δηλαδή στο Ιόνιο πέλαγος, τη Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο ως και τη Ρόδο.

Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν, πως μπορεί η σεισμική δραστηριότητα να είναι αυξημένη στις περιοχές που επικεντρώνονται και αυτοί, αλλά επειδή ένας ισχυρός σεισμός ποτέ δεν προβλέπεται, ίσως χτυπήσει και σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδα που δεν κάνουν παρατηρήσεις.
Εμείς με τη σειρά μας να σας πούμε πως ποτέ ένας σεισμός δεν προβλέπεται.


 

 Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι όπου και αν ζούμε στη χώρα μας να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό σεισμό και πρέπει να καταλάβουμε πως μπορεί οι περιοχές που επικεντρώνονται οι σεισμολόγοι να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρού σεισμού, δεν παύει όμως όλη η Ελλάδα να είναι μία αρκετά σεισμογενής χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οπουδήποτε μέσα στη χώρα μας μπορεί να χτυπήσει ο εγκέλαδος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις