Spetznaz: Οι μοναδικές ειδικές δυνάμεις με αποστολή την εκτέλεση των ηγετών του εχθρού(ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σίγουρα από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι στον κόσμο των ειδικών δυνάμεων, σίγουρα οι Ρώσοι Spetznaz είναι η πλέον ευάριθμη δύναμη του παγκόσμιου κλειστού club των ειδικών δυνάμεων.
Αριθμούν περί τις 40.000 άνδρες και είναι προορισμένοι να κάνουν πράγματα που στους δυτικούς Στρατούς είναι ακόμα ταμπού: Ακολουθούν ακόμα και σήμερα το παλιό σοβιετικό δόγμα δράσης των Spetznaz, το οποίο προέβλεπε
προσβολή των στρατηγείων του ΝΑΤΟ σε μεγάλο βάθος, πριν την εκκίνηση του σοβιετικού οδοστρωτήρα με κατεύθυνση προς τον Ατλαντικό.
Η φυσική εξόντωση των ανώτατων και ανώτερων στρατιωτικών ηγετών και των πολιτικών ηγεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά του κεντρικού μετώπου (Δ.Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία κλπ) κατά την σοβιετική εκτίμηση θα προκαλούσε παράλυση, τουλάχιστον τις πρώτες κρίσιμες ώρες της αλυσίδας διοίκησης και θα διευκόλυνε την επιθετική κίνηση και τον αντικειμενιικό σκοπό των επιτιθέμενων ονάδων του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Το δόγμα εφαρμόστηκε το 1979 στο Αφγανιστάν με την επίθεση στο προεδρικό μέγαρο ομάδας Spetznaz και την δολοφονία του προέδρου Χαβιτζουλάχ Αμίν, ο οποίος επίσης ήταν φιλοσοβιετικός, αλλά όχι ... αρκετά, προφανώς! 
Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές ειδικότητες που ξεκινούν από απλή αντιτρομοκρατική δράση και φτάνουν μέχρι τις εκτελέσεις αρχηγών κρατών. Πρακτικά από την σοβετική εποχή μέχρι σήμερα το δόγμα δράσης δεν άλλαξε, απλά εμπλουτίστηκε με δυνατότητα ανάληψης εσωτερικών αποστολών...
Δείτε το καλύτερο, ίσως, βίντεο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για το φόβητρο των δυτικών ενόπλων δυνάμεων:

πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις