Προσοχή! Ο επικίνδυνος Ευ. Βενιζέλος μίλησε πάλι κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία!


beni-L

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ο γενικά επικίνδυνος για την εθνική μας ασφάλεια, ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε πάλι για την Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που ο… επιπόλαιος υπουργός Εξωτερικών μας μίλησε εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία το αμέσως επόμενο επακόλουθο ήταν οι μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα από τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία! Οπότε προσοχή για το τι μπορεί να συμβεί τώρα…

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και για τη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που διεξάγονται στο Λουξεμβούργο.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή πολιτική«σταθερή και καθαρή», εξηγώντας παράλληλα τους δύο πυλώνες στους οποίους βασίζεται: «Ο πρώτος είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και όλων των χωρών.
Ο δεύτερος είναι η ανάγκη για αποκλιμάκωση, για αποφυγή της χρήσης ή της απειλής χρήσης βίας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη να μην εγκλωβιστούμε σε ένα μόνιμο πρόβλημα, αλλά να βρούμε μια συμφωνημένη, κοινά αποδεκτή και εφαρμόσιμη λύση με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους.
Γι” αυτό, πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει η τετραμερής συνάντηση που έχει, επί της αρχής, προγραμματιστεί την εβδομάδα αυτή».
«Εκτός, όμως, από την Ουκρανία, υπάρχουν και άλλα μεγάλα θέματα» συνέχισε, μιλώντας για την κατάσταση στη Συρία, στη Βοσνία και την Αίγυπτο.
«Στη Συρία, η απάνθρωπη σφαγή συνεχίζεται. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια της Γενεύης ΙΙ, να στηριχτεί ο μεσολαβητής, ο κ. Μπραχίμι και, ειδικά για τα χημικά όπλα, η δική μας προτίμηση είναι, φυσικά, η επιχείρηση καταστροφής και γίνει εκτός Μεσογείου, σε ανοιχτή θάλασσα.
Εάν ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός και ο ΟΗΕ επιλέξουν, αναγκαστικά, τη Μεσόγειο, εμείς θέλουμε πλήρεις εγγυήσεις σεβασμού του θαλασσίου περιβάλλοντος της Μεσογείου.
Αυτό το θέτω κάθε φορά, αλλά θα το θέσω και σήμερα και την Τετάρτη, στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των μεσογειακών κρατών-μελών της Ένωσης στην Ισπανία.
Έχουμε ανοιχτό το θέμα της Βοσνίας, όπου έχουμε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, ως Προεδρία, μετά την επίσκεψή μου στο Σαράγιεβο, πριν λίγες εβδομάδες.
Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, να εφαρμοστεί, πλήρως, ο Οδικός Χάρτης επιστροφής στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στη θεσμική ομαλότητα, γιατί η Αίγυπτος είναι μια χώρα-κλειδί για όλη την περιοχή». 
 

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις