20 μισθοφόροι της Blackwater εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Α.Ουκρανία και αναζητούνται από την CIA

 
Μυστηριώδη εξαφάνιση 20 Αμερικανών μισθοφόρων της Blackwater (Greystone Ltd) ερευνούν οι αμερικανικές αρχές στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά ήδη εκφράζονται φόβοι για το χειρότερο...
Οι συγκεκριμένοι μετέβησαν αμέσως μετά την έναρξη της εξέγερσης στην Ανατολική Ουκρανία με την "ομπρέλα" της CIA, αλλά μία εβδομάδα μετά την άφιξή τους στην
περιοχή εξαφανίστηκαν όλοι μέσα σε μία ημέρα!
Πριν λίγο υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγο της ξαφνικής άφιξης του διευθυντή της CIA John Brennan στο Κίεβο, αφού δεν είναι καθόλου συνηθισμένο ο διευθυντής της CIA να κάνει τέτοια ξαφανικά ταξίδια σε χώρες που "βράζουν" και εν πάση περιπτώσει δεν θεωρούνται απόλυτα ασφαλείς για τον αμερικανικό παράγοντα
Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων "Ζητήθηκαν από τις αρχές του Κιέβου περισσότερες πληροφορίες για την τύχη τους, αλλά το Κίεβο δεν κατάφερε να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια αναφορικά με την τύχη των συγκεκριμένων ατόμων πέρα από το βίντεο που ανέβηκε στο youtube.com με έναν συλληφθέντα από τις δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων, ο οποίος δήλωνε "Αμερικανός πολίτης" ενώ του είχαν πατήσει το κεφάλι στο έδαφος.
Η εξαφάνισή τους συμπίπτει με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις 10/04 ότι "Από σήμερα 150 Αμερικανοί εξοπλισμένοι από την Greystone Ltd., θυγατρική της Blackwater, επιχειρούν στην νοτιοανατολική Ουκρανία μεταμφιεσμένοι ως Ουκρανοί στρατιώτες. Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες σε αυτήν την ωμή πρόκληση αναλαμβάνουν την ευθύνη για την δημιουργία τεράστιων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθεριών αθώων πολιτών στο ουκρανικό κράτος. Θα αντιμετωπιστούν αναλόγως των πράξεων τους".
Εκτοτε αγνοείται η τύχη 20 από αυτούς. Υπενθυμίζουμε ότι το defencnet.gr ήταν το πρώτο ειδησεογραφικό μέσο στην Ελλάδα που ανακοίνωσε την επίσκεψη John Brennan στο Κίεβο, κάτι που μετά αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν και οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας.
Στην αρχή οι ΗΠΑ δεν έδιναν μια ξεκάθαρη απάντηση στην ρωσική πλευρά για το εάν όντως είχε επισκεφτεί ο διευθυντής της "Εταιρείας" (The Company στην αργκό αγγλική) το Κίεβο, επίσκεψη που συνέπεσε με το αιματηρό επεισόδιο στο οδόφραγμα του Slavyansk που στοίχισε τέσσερις ζωές.
Όμως εχθες το State Department παραδέχτηκε την επίσκεψη του διευθυντή της CIA στο Κίεβο. Ο εκδιωχθείς και νόμιμος Ουκρανός πρόεδρος Viktor Yanukovych δήλωσε τότε ότι οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας αποφάσισαν την στρατιωτική επέμβαση  στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας  λίγο μετά την συνάντηση με τον Brennan.
Στην αρχή το όλο θέμα παρουσιάστηκε σαν ανησυχία των Αμερικανών για την σταθερότητα στην Ουκρανία, αλλά τώρα με την εξαφάνιση 20 μισθοφόρων της ιδιωτικής εταιρείας Blackwater  τα πράγματα γίνονται περίπλοκα.


πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις