Ο πρώτος κατάλογος μαγειρικής για προϊόντα του εργαστηρίου (IN VITRO) είναι γεγονός!!!



 
Τον περασμένο Αύγουστο, η πρώτη κατασκευή εργαστηριακού κρέατος προς κατανάλωση ήταν γεγονός. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια ώστε να μετατραπούν τα βλαστικά κύτταρα από τον ώμο μιας αγελάδας σε καταναλώσιμο κρέας.Το τελικό προϊόν ήταν ένα χάμπουργκερ. Δοκιμάστηκε από τους
περίεργους γευσιγνώστες σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο.

Το τελικό προϊόν περιγράφηκε ως άπαχο, η γεύση του έμοιαζε με του κανονικού κρέατος, παρόλο που δεν ήταν τόσο ζουμερό όσο το πραγματικό. Το πείραμα των 300.000 ευρώ είχε πλέον τελειώσει: το πρώτο εργαστηριακό κρέας ή κρέας του σωλήνα ή κρεατόμαζα ήταν γεγονός. Μπορεί αυτή η ιδέα του εργαστηριακού κρέατος να αφήνει άφωνο το μέσο πολίτη, η ώρα, όμως, της μαζικής παραγωγής του ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο επικεφαλής του Next Nature Lab, απο το πανεπιστήμιο του Άιντχοβεν, ο καθηγητής Van Mensvoort μαζί με μια ερευνητική ομάδα από επιστήμονες και κάποιοι συγγραφείς ερευνούν το πώς αλληλοεπηρεάζονται η φύση με την τεχνολογία. Αυτή η συλλογική προσπάθεια, μαζί με τους φοιτητές του van Mensvoort στο Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν, έχουν δημιουργήσει τον πρώτο κατάλογο μαγειρικής για προϊόντα του εργαστηρίου (in vitro).

To βιβλίο αυτό είναι μια συλλογή από περισσότερες από 50 συνταγές που διερευνούν το μέλλον του κρέατος, κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Όμορφα εικονογραφημένα σχέδια, με λεπτομερή ανάλυση δείχνουν πως θα είναι τα τρόφιμα στο μέλλον.

Ο van Mensvoort ενθάρρυνε τους φοιτητές του να μιμηθούν τις πραγματικές συνταγές, όπως οι κοτομπουκιές, τα λουκάνικα,τα μπιφτέκια. Το βιβλίο είναι γεμάτο από παράξενες και καινοτόμες συνταγές.

Υπάρχουν τα "μαγικά κεφτεδάκια", μια φουτουριστική συνταγή που γίνεται από ζωικές πρωτεΐνες, λίπος, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Το χρώμα, η γεύση,η υφή μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να είναι πιο
ελκυστικά για τα μικρά παιδιά.

Υπάρχει το κρέας λουλούδι, ορεκτικό κρέας σε σχήμα λουλουδιού που σερβίρεται σε μορφή... Σούσι!!!

Υπάρχει το Πλεκτό κρέατος, το οποίο είναι κατασκευασμένο από λεπτές κλωστές πρωτεΐνης. Το κρέας σκόνη είναι η βασική μορφή αυτής της καινοτομίας. Μπορεί να αναμιχθεί και να γίνει σούπα,σάλτσα σαλάτας,ψημένα προϊόντα, κλπ κλπ. Σύμφωνα με το βιβλίο μαγειρικής, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται ως κρέας φοντί!!!!!

"Το θέμα είναι υπό διερεύνηση μέχρι στιγμής" λέει ο Mensvoort." "Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις συνταγές με αυστηρότητα, έτσι ώστε σε 10 ή σε 20 χρόνια να μπορούν να εκτελεσθούν."

Στα μάτια του van Mensvoort, το όλο εγχείρημα είναι μια νέα τεχνολογία, κάτι ανάλογο με τα smartwatches ή τα Google Glass και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Όλα αυτά γίνονται, φυσικά, για την προστασία του οικοσυστήματος από την δήθεν αλόγιστη δράση του ανθρώπου.

Αν μπορούν πράγματι να κατασκευαστούν όλα αυτά, πόσο επισφαλές είναι το μέλλον της ανθρωπότητας;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα προϊόντα θα είναι ασφαλή;;;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα περιέχουν;;;

Πλέον όλα είναι έτοιμα η νέα τάξη πραγμάτων, ετοιμάζεται για την τελική επίθεσή της εναντίον της ανθρωπότητας....

Π

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις