Ανατροπή της κυβέρνησης "βλέπει" η Moody's!

 
"Χαστούκι" από Moody's στην κυβέρνηση και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που φτάνουν μέχρι τις εκλογές αποτελεί η κίνησή της να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα
ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και να
την μεταθέσει για την 1η Αυγούστου.

Μάλιστα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζει σε report του πως στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι μεγάλος.

Μετά την αποκάλυψη της πολιτικής συνωμοσίας από την δημοσιοποίηση της συνομιλίας Π.Μπαλτάκου και Η.Κασιδιάρη και η κατάρρευση της συνωμοσίας με πιθανή την προσφυγή στις κάλπες των εθνικών εκλογών η Moody's αναφέρει σε σημειώμά της ότι "η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι και τόσο δεδομένη γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός των επόμενων 6 μηνών".

Αυτό, όπως τονίζεται θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της τρόικας και θα μείωνε την εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.

Σήμερα πάντως η Moody's υποστηρίζει δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), πως το ημερολόγιο της είναι ενδεικτικό, ενώ προσθέτει πως καλύπτεται από τη χθεσινή ανακοίνωση του (report) για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο οίκος δεν προχωράει σε αλλαγή της αξιολόγησής του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μετά και τη χθεσινή του έκθεση για την χώρα όπου χαρακτήριζε θετική εξέλιξη την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι διασφαλίζεται η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στηρίζεται η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014.

 defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις