ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Τα σχολεία της Νέας Υόρκης μπορούν τώρα νόμιμα να απαγορεύσουν τις εκκλησίες από τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης στα κτήρια εκτός των σχολικών ωρών.
Μια απόφαση 2-1 στο 2ο Αμερικανικό Εφετείο είπε ότι η πολιτική απαγόρευσης των εκκλησιών σε συγκεντρώσεις στα σχολεία « ήταν σύμφωνη με τα συνταγματικά τους καθήκοντά.» Οι αρμόδιοι του σχολείου θα μπορούν να απαγορεύσουν σε μια
μικρή χριστιανική κοινότητα να εκμεταλλεύεται το χώρο το Σαββατοκύριακο σε ένα δημοτικό σχολείο.
Η νέα πολιτική θα επιτρέπει τις θρησκευτικές και κοινοτικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν τα κτίρια για προγράμματα μόνο μετά από τις σχολικές ώρες, αλλά όχι ως "τόπους λατρείας».
Η απόφαση από την τριμελή επιτροπή είναι η τελευταία σε μια νομική διαμάχη μεταξύ των σχολείων της πόλης και των θρησκευτικών ομάδων. τα επιχειρήματα ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια.
Το 2012, η Αμερικανή περιφερειακή δικαστής Λορέτα Πρέσκα έκρινε ότι αποφάνθηκε κατά της απαγόρευσης, με το επιχείρημα ότι η κατοχή μιας υπηρεσίας λατρείας σε ένα σχολείο δεν σύνδεε εκείνη την μονάδα με μια ιδιαίτερη θρησκεία. Η απόφαση της Πέμπτης ανέτρεψε την απόφαση της Πρέσκα.
Η εκκλησία εμπλέκεται στη διαμάχη, και το Bronx Household of Faith θεωρεί ότι η πολιτική παραβίαζει το δικαίωμα να λατρεύουν ελεύθερα, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.
Ο Jordan Lorence, δικηγόρος στο Bronx Household of Faith ήταν απογοητευμένος από την έκβαση της απόφασης, αλλά είπε ότι η εκκλησία θα εξετάσει τώρα για έκκληση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις