Μαζέψτε την! Μαρία Γιαννακάκη: "Να καταργηθεί η φράση "Παρά Φύσιν Ασέλγεια" διότι οι ομοφυλλόφιλοι αισθάνονται ότι είναι ανώμαλοι"!!!


Μαζέψτε την! Μαρία Γιαννακάκη: "Να καταργηθεί η φράση "Παρά Φύσιν Ασέλγεια" διότι οι ομοφυλλόφιλοι αισθάνονται ότι είναι ανώμαλοι"!!!
ΝΑΙ ΝΑΙ... ΚΙ ΟΜΩΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ...

Στις Καταληκτικές Παρατηρήσεις για την Ελλάδα η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μεταξύ άλλων περιέλαβε και την ακόλουθη: «19. Η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για αναφερόμενες συνεχιζόμενες διακρίσεις σε βάρος ατόμων στη βάση του γενετήσιου προσανατολισμού τους (άρθρα 17 και 26). Το Κράτος μέλος πρέπει να παράσχει ένδικα μέτρα κατά των πρακτικών διακρίσεων στη βάση του γενετήσιου προσανατολισμού, καθώς και μέτρα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση προτύπων προκατάληψης και διακρίσεων.»

Ένα από τα σχετικά στοιχεία που είχαν τεθεί υπόψη της Επιτροπής του ΟΗΕ από ελληνικές ΜΚΟ για να καταλήξει σε αυτή τη σύσταση ήταν η ακόλουθη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου της 16 Δεκεμβρίου 2004:

«Άρθρο 347 ΠΚ: Την «ασέλγεια παρά φύση» (μεταξύ αρρένων) τιμωρεί το άρθρο 347 ΠΚ και προβλέπει προϋποθέσεις για το αξιόποινο (την κατάργησή του ζητούν και η ΔΑ και η ΟΛΚΕ, η οποία και παραθέτει και σχετική νομική τοποθέτηση). Για καμμία από τις προϋποθέσεις που το άρθρο αναφέρει, δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης, αφού οι προβλεπόμενες πράξεις τιμωρούνται ή ρυθμίζονται στο πλαίσιο του κολασμού αδικημάτων που αφορούν τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις (η κατάχρηση σχέσης εξουσίας και η αποπλάνηση προσώπου κάτω των 17, συνιστούν ποινικό αδίκημα που ρυθμίζεται από τα άρθρα 343 και 339 ΠΚ). Ακόμη στο άρθρο υπάρχει σαφής διακριτική μεταχείριση έναντι της ανδρικής ομοφυλοφιλικής πορνείας, την στιγμή που η ίδια πράξη στην περίπτωση ετεροφυλοφιλικών σχέσεων δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, υπάρχει μάλιστα πρόσφατος νόμος (Ν 2734/1999/ Α-161) που ρυθμίζει τα σχετικά με τα «Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα». Η πρόβλεψη διαφορετικού κατώτερου ορίου ηλικίας συγκατάθεσης (τα 17 χρόνια, έναντι των 15 σε άλλες διατάξεις) στην συγκεκριμένη ποινικά κολάσιμη πράξη, συνιστά επίσης διακριτική μεταχείριση. Η ύπαρξη της διάταξης, εκτός του ότι στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, κάτω μάλιστα από έναν εξαιρετικά υποδηλωτικό τίτλο, προκαλεί δραστηριότητες των αστυνομικών αρχών (έλεγχοι στοιχείων, έφοδοι σε χώρους όπου συχνάζουν ΛΟΑΤ κλπ), οι οποίες καθίστανται ενοχλητικές, αλλά και επικίνδυνες για τους ομοφυλόφιλους (έχει παρατηρηθεί πως αυτού του είδους οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας κλπ) . Ενώ δηλαδή η συμμετοχή των ομοφυλόφιλων σε άλλες μορφές παράνομης δραστηριότητας είναι εντελώς ασήμαντη για να τεκμηριώσει πρόβλημα κοινωνικής επικινδυνότητας, η ύπαρξη αυτού του νόμου έχει σαν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων τους, ακόμα και αν αυτοί σπάνια υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις. (...) Συνεπώς, η ΕΕΔΑ προτείνει τα ακόλουθα: (...) Προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 347 ΠΚ.»

Κατόπιν τούτων
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Για ποιο λόγο δεν έχει καταργηθεί το άρθρο 347 ΠΚ; Προβλέπεται άμεση κατάργησή του μέσα στο 2014 εν όψει και της υποβολής της νέας έκθεσης της Ελλάδας στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις