ΤΟ ΣτΕ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 1974 – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

kypros

Για μία ακόμα φορά το Ελληνικό Κράτος εξέπληξε τους πάντες δυσάρεστα.
Για μία ακόμα φορά το Κράτος παρέβλεψε να αποκαταστήσει έστω και ηθικά τους σύγχρονους ήρωές του, δηλαδή, τους Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Αντί να τους αναγνωρίζονται οι τιμές που τους αναλογούν και μάλιστα ενόψει των συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη, η Πολιτεία αποφάσισε για μία ακόμα φορά να τους αφήσει στο περιθώριο της λήθης και της αδιαφορίας, σαν
να μην έζησαν, σαν να μην πολέμησαν, σαν να μην εκπλήρωσαν τους όρκους τους προς την Πατρίδα.
Όπως ακριβώς εμφανίζεται και στο Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και εκπαίδευσης, δηλαδή, την ώρα που πολεμούσαν ή έχαναν τη ζωή τους, στα επίσημα έγγραφα του Κράτους εμφανίζονται να υπηρετούν σε κάποιο στρατόπεδο στην Ελλάδα.
Ειδικότερα από το έτος 1974 μέχρι και το έτος 1998 στα πιστοποιητικά στρατολογίας τύπου Α΄ δεν καταγράφοταν καθόλου η πολεμική τους δράση και ούτε η παρουσία τους στην Κύπρο, και συνεχίζει μέχρι σήμερα μία από τα ίδια, παραβλέποντας το Νόμο του 1998.
Αντίθετα απ’ αυτά προκύπτει ότι δεν πολέμησαν κατά των Τούρκων την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 1974, ότι δεν υπήρξαν πολεμικές απώλειες και ότι εκπλήρωσαν ειρηνικά την στρατιωτική τους θητεία στην Ελλάδα (!!!). Και αυτό γιατί ουδέποτε η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε για τους σύγχρονους αυτούς ήρωες, το χρονικό διάστημα από τις 20.7.1974 μέχρι την επάνοδό τους στην Πατρίδα, είτε ως πολεμική περίοδο, είτε ως περίοδο που παρέμειναν και υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Κύπρο.


Όλοι αυτοί πολέμησαν για την Πατρίδα και τα Ελληνικά ιδεώδη και το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση των ηθικών και υλικών αμοιβών σε όλα τα νέα παιδιά που πολέμησαν ηρωικά, έπεσαν στα πεδία των μαχών ή τραυματίστηκαν ψυχικά και σωματικά.
Αντ’ αυτού, η Πολιτεία ακόμα και αυτούς που αιχμαλωτίστηκαν από τους τούρκους και μεταφέρθηκαν εκτός Κύπρου για να χαθούν τα ίχνη τους, τους ΑΓΝΟΗΣΕ και τους βάπτισε Αγνοούμενους.

Μετά την παντελή και εγκληματική απραξία της Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας να νομοθετήσουν σχετικά ώστε να μην κλείσει ο φάκελος της Κύπρου, αλλά να γίνει πανελλήνια και παγκόσμια γνωστό το έγκλημα που τελέστηκε την περίοδο εκείνη, ήρθε τώρα και η τρίτη κατά σειρά εξουσία, η Δικαστική, για να ολοκληρώσει το έργο της Νομοθετικής και Εκτελεστικής.
Με τις αριθμ. 3518 και 3519/2013 αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας  (7μελής Σύνθεση) και μετά από τρεις (3) διασκέψεις σε χρονικό διάστημα εννέα (9)  μηνών, επί αντίστοιχων αγωγών σύγχρονων ηρώων, με τις οποίες αξίωσαν ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστησαν απ’ όλες τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της  Πολιτείας και αφού μεσολάβησαν δέκα (10) και πλέον έτη από την άσκησή τους, έκρινε ότι τα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία είχαν ασκηθεί αυτές και τα οποία τις έκριναν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, δεν έχουν δικαιοδοσία (εξουσία) για να δικάσουν !!! και ότι αρμόδια είναι τα Πολιτικά Δικαστήρια.

Που σημαίνει με απλά λόγια ότι πρέπει να εγερθούν και πάλι οι αγωγές ενώπιον των δικαστηρίων αυτών και να παρέλθει μιά ακόμη 10ετία μέχρι να εκδικασθούν τελεσίδικα και αμετάκλητα και με τον κίνδυνο μετά την παρέλευση όλου αυτού του χρονικού διαστήματος, όταν δεν θα έχει παραμείνει κανένας απ’ αυτούς ζωντανός, να κρίνουν ότι αρμόδια δικαστήρια είναι τα Διοικητικά (πώς ονομάζεται αυτό το παιγνίδι πίγκ-πογκ, τέννις, κάτι τέτοιο).

Και στη συνέχεια να αποσταλεί ο φάκελος στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100  του Συντάγματος προκειμένου να αποφανθεί οριστικά ποιά δικαστήρια θα δικάσουν τελικά (!!!). Και όταν και όποια απ’ αυτά δικάσουν τελικά θα έχει παρέλθει μετά βεβαιότητας συνολικά χρονικό διάστημα άνω των 20-30 ετών (!!!).
Κι’ έτσι η Πολιτεία, ενώ άφησε ατιμώρητους και ανεξέλεγκτους τους ενόχους της Εθνικής τραγωδίας του 1974 (μερικούς μάλιστα τους βράβευσε), εμπαίζει και τιμωρεί τους ήρωές μας και στο πρόσωπό τους ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Πότε επιτέλους θα σταματήσει η Ελλάδα τον πρωτοφανή αυτόν στρουθοκαμιλισμό;
Πότε η Ελληνική Πολιτεία θα παύσει να τους ευτελίζει και πότε επί τέλους θα σταματήσει να δείχνει το κακό-κάκιστο- παράδειγμα στα νέα Ελληνόπουλα όταν κληθούν να την υπηρετήσουν;
Πότε θα αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα αναγνωρίζοντας τον ηρωϊσμό των παιδιών της, που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους και που εκπλήρωσαν στο ακέραιο τους όρκους τους προς την Πατρίδα και την Ελληνική Ιστορία;  Πότε ;;; Ποτέ ;;;

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις