Αφιέρωμα στη μνήμη του Τim Σamaras… Ένας σπουδαίος επιστήμων ,κυνηγός ανεμοστρόβιλων και εφευρέτης!!!

Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Και κάθε μέρα κάθε χρόνο γινόταν πιο δυνατός ,πιο αποφασιστικός και πιο ώριμος κυνηγώντας τα πιο ακραία φαινόμενα στην Αμερική, τους ανεμοστρόβιλους.

Ο λόγος για τον Tim Samaras o οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο δεύτερο του σπίτι (έτσι αποκαλούσε το όχημα του) κυνηγώντας τον ανεμοστρόβιλο του Ρένο στην Οκλαχόμα με το ειδικό αυτοκίνητο του. Μαζί του τραγικό θάνατο βρήκαν ο συνεργάτης του Carl Young και ο γιος του Paul Samaras.

Ένας σπουδαίος επιστήμων ,κυνηγός ανεμοστροβίλων και εφευρέτης ο Τιμ Σαμαρας υπήρξε πρωτοπόρος σε όλα. Συνεργάστηκε με μεγάλα πανεπιστήμια όπου οι πατέντες από τις εφευρέσεις του διδάσκονται σε φοιτητές ενώ συνεργάστηκε και με το FBI προσφέροντας τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση επιθέσεων με εκρηκτικά. Έγινε άγνωστος από τις συνεργασίες του με το discovery channel όπου είχε δική του εκπομπή για την παρουσίαση των εφευρέσεων του ενώ έγινε πασίγνωστος απο τη συμμετοχή του επί 5 σεζόν στην σειρά ντοκιμαντέρ storm chasers. Πάντα συνετός και ώριμος ήταν από τους πιο έμπειρους κυνηγούς και ποτέ δεν έπαιρνε αχρείαστα ρίσκα κι όμως η φύση δεν του χαρίστηκε. Υπήρξε ο πρώτος που κατάφερε να τοποθετήσει συσκευή μέτρησης των ανεμοστροβίλων στο πέρασμα ενός τεράστιου τον Μάιο του 2003 και αυτή να καταγράψει μοναδικά στοιχεία για τη δύναμή του φαινομένου όταν ακουμπά το έδαφος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πεδιάδας των ανεμοστροβίλων που θα τον σκεπάζει και από ψηλά σίγουρα θα εύχεται να είναι ασφαλείς όλοι οι υπόλοιποι κυνηγοί τέτοιων φαινομένων . Ότι έμεινε από το κατεστραμμένο αμάξι του Tim Samaras
 
πηγη
meteo-news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις