ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ: ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

kalkan-syria
Ο Ντουράν Καλκάν-μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK(ΠΚΚ) σχολιάζοντας σχετικά με την πιθανή εξωτερική επέμβαση στην Συρία ανέφερε πως ¨Όλοι πρέπει να δούνε πως μια επέμβαση στη Συρία θα γίνει ένας περιφερειακός πόλεμος, ένας πόλεμος Μέσης Ανατολής¨.
Ο Ντουράν Καλκάν προειδοποιεί πως μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν θα περιοριστεί εκεί αλλά θα προκαλέσει πόλεμο.
Σύμφωνα με τα tourkikanea ο Καλκάν είπε χαρακτηριστικά:
"Μέχρι τώρα σε ένα διάστημα πάνω από 20 έτη, ο πόλεμος αυτός ήταν κυρίως ιδεολογικός και πολιτικός ενώ η στρατιωτική του διάσταση είχε παραμεριστεί. Λέχθηκε πως αυτό ήταν χαρακτηριστικό του 3ου παγκόσμιου πολέμου. Αν όμως τώρα υπάρξει μια εξωτερική επέμβαση στην Συρία είτε επέμβουν με συμφωνία ΗΠΑ-Ευρώπης-Κίνας-Ρωσίας, είτε διασπαστούν και επέμβουν μόνο ΗΠΑ-Ευρώπης-ΝΑΤΟ ερχόμενοι σε σύγκρουση με Ρωσία , Κίνα και Ιράν, ότι και να γίνει όπως έγινε και στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα διαμορφωθεί στην Μέση Ανατολή μια κατάσταση στρατιωτικού παγκόσμιου πολέμου. Ο ιδεολογικός και πολιτικός πόλεμος γίνεται πλέον στρατιωτικός. Αυτός ο πόλεμος σίγουρα δεν θα περιοριστεί στη Συρία. Θα μεταδοθεί στο Ιράκ. Θα περιλάβει ολόκληρο το Κουρδιστάν και η Τουρκία θα μπει στο παιχνίδι. Το Ιράν και οι Άραβες ούτως ή άλλως είναι μέσα σε αυτόν, για αυτό θα γίνει ένας περιφερειακός πόλεμος. Θα γίνει ένα Μεσανατολικός πόλεμος, όλοι πρέπει να το δούνε αυτό¨.
Ο Ντουράν Καλκάν λέει πως καθώς αυτό μέχρι τώρα ήταν ορατό, δεν υπήρξαν στρατιωτικές παρεμβάσεις και συνεχίζει λέγοντας : ¨ Εάν τώρα λοιπόν δεν βρίσκεται πολιτική λύση και τίθεται στην επικαιρότητα η ένοπλη σύρραξη, τότε αυτό φέρνει καταστροφή. Η περιοχή πραγματικά θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος. Ότι υπήρξε στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να υπάρξει πάλι."

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις