Εκατοντάδες φέρετρα με σορούς στρατιωτικών του ΝΑΤΟ επιστρέφουν με πτήσεις από την Ουκρανία

 

Εκατοντάδες φέρετρα

με σορούς στρατιωτικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας φέρεται να επιστρέφουν με πτήσεις από την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πολυάριθμα χτυπήματα ακριβείας σε ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης χειριστών UAV, προσωρινές βάσεις ανάπτυξης στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων, εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και ξένους μισθοφόρους.

«Από τις 13 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2024, ως απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πλήξει τις ρωσικές ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η Ρωσία πραγματοποίησε 34 μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας από τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και drones.

Από τις επιθέσεις επλήγησαν: ενεργειακές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, η σιδηροδρομική υποδομή της Ουκρανίας, θέσεις αεράμυνας, οπλοστάσια και δεξαμενές καυσίμων για τον στρατό», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τα κύματα επιθέσεων στις εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών ήρθαν μετά τις αναφορές για την ανάπτυξη της πρώτης ομάδας του γαλλικού Στρατού κοντά στα ουκρανικά μέτωπα και ειδικότερα στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Μετά από μια σειρά από μαζικά ρωσικά χτυπήματα στην πόλη, διάφορες πηγές ανέφεραν ότι στόχος ήταν οι Γάλλοι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με δυτικά στρατιωτικά κανάλια, τα χτυπήματα σκότωσαν περίπου 40 στρατιώτες και τραυματίστηκαν περίπου 300 άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Τα νοσοκομεία στην πόλη Σλαβιάνσκ δεν μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη περίθαλψη σε τόσα πολλά θύματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Ουκρανοί και ξένοι μαχητές απομακρύνθηκαν επειγόντως προς το Πάβλογκραντ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις