Η μεγάλη σφαγή του Κατύν!

Εικόνα  

Το ημερολόγιο έγραφε

11 Απριλίου 1943, όταν οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στο δάσος του Κατύν, κοντά στην ρωσσική πόλη Σμολένσκ. Επρόκειτο για Πολωνούς αξιωματικούς που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους Σοβιετικούς εισβολείς το 1939 & για σημαίνοντα πρόσωπα της πολωνικής κοινωνίας (γιατρούς, δικηγόρους, δικαστές, καθηγητές, ιερωμένους, κ.λπ.), που είχαν συλληφθεί από τους Σοβιετικούς κατακτητές, στην ανατολική πλευρά της Πολωνίας.

 Μην έχοντας καμμιά αμφιβολία για τους δράστες του απίστευτου αυτού εγκλήματος, οι Γερμανοί σχημάτισαν άμεσα μια διεθνή 12μελή επιτροπή από γιατρούς, ιατροδικαστές & εγκληματολόγους, από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, για την εξέταση των πτωμάτων. Το πόρισμα δεν ήταν δύσκολο: τα θύματα είχαν πυροβοληθεί με μια σφαίρα στον σβέρκο, κλασσική μέθοδος εκτέλεσης της NKVD!

 Φυσικά, οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν την ευθύνη γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο -με θράσος χιλίων πιθήκων- χαρακτήρισαν "ναζιστικό". Για πρώτη φορά, το 1990, ο τότε Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επιβεβαίωσε ότι το έγκλημα τελέστηκε από την NKVD, κατόπιν εντολής του Στάλιν. 

 Το 2008, κατόπιν εντολής της ρωσσικής κυβέρνησης, τα ρωσσικά δικαστήρια αποφάσισαν τον αποχαρακτηρισμό των σχετικών σοβιετικών αρχείων. Όπως αποκαλύφθηκε, η εντολή εξόντωσης των Πολωνών, δόθηκε από τον Στάλιν στις 5 Μαρτίου 1940, σε απάντηση εγγράφου του τότε διοικητή της NKVD, Μπέρια.

 Ιδού τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο:

 "Ένας μεγάλος αριθμός Πολωνών πρώην αξιωματικών & άλλων, κρατούνται στα στρατόπεδα της NKVD ως κρατούμενοι πολέμου, καθώς & στις φυλακές της Ουκρανίας & της Λευκορωσσίας. Όλοι τους είναι στυγνοί εχθροί της σοβιετικής εξουσίας, γεμάτοι έχθρα για το σοβιετικό σύστημα. Η NKVD θεωρεί σημαντικό: 1ον) Να εφαρμόσει την ανώτατη ποινή - τουφεκισμό, 2ον) Το ζήτημα να εξεταστεί χωρίς να κληθούν οι συλληφθέντες & χωρίς την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων"

 Το δεύτερο ντοκουμέντο που αποχαρακτηρίστηκε, παραδόθηκε στον Χρουστσώφ το 1959, από τον τότε διοικητή της KGB (διάδοχο της NKVD) και αφορούσε τον αριθμό των εκτελεσθέντων & τους τόπους εκτέλεσής τους:

 "Συνολικά 21.857 άτομα τουφεκίστηκαν, εκ των οποίων, τα 4.421 στο Δάσος του Κατύν (περιφέρεια Σμολένσκ), 3.820 στο Σταρομπέλσκ, κοντά στο Χάρκοβο, 6.311 στο στρατόπεδο του Οστάσκοβο (περιφέρεια Καλίνιν) και 7.305 σε άλλα στρατόπεδα & φυλακές της Ουκρανίας & της Λευκορωσσίας"

 Βάσει αυτών των ντοκουμέντων, η ρωσσική Δούμα (βουλή), αναγνώρισε επίσημα πως η σφαγή του Κάτυν διαπράχθηκε από την NKVD, με εντολή του Στάλιν:

 "Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν & άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας. Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού. Το ρωσσικό κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες & τους συγγενείς τους"

 Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα, γιατί δολοφονήθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι προφανής: αν ζούσαν, θα αποτελούσαν την ηγέτιδα τάξη της ελεύθερης Πολωνίας & θα αντιστέκονταν στην σοβιετοποίηση της χώρας. Οπότε, ο Στάλιν, αντί να τους ψάχνει αργότερα (το 1945), δεν έχασε την ευκαιρία να τους εξοντώσει όταν τους είχε ήδη στα χέρια του!

 Αισχρή ήταν και η στάση των Ρούζβελτ & Τσώρτσιλ, που ενώ γνώριζαν πολύ καλά τους δράστες του εγκλήματος, το συγκάλυψαν!

 Στην Ελλάδα, αρνητές της αλήθειας, είναι φυσικά το ΚΚΕ & ο Μπογιόπουλος, που προαλείφεται για γ.γ. στην μετά Κουτσούμπα εποχή...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις