Ο Τραμπ διώχνει την ΜακΝτάνιελ επειδή απέτυχε να διερευνήσει την απάτη των ψηφοφόρων

 

Η πρόεδρος του RNC Ronna McDaniel

ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί μετά τις προκριματικές εκλογές της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας αργότερα αυτόν τον μήνα. Αν και η δήλωσή της δεν είχε εξηγήσεις, οι ειδικοί εικάζουν ευρέως ότι ο πρόεδρος Donald J. Trump έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της McDaniel να διαχειρίζεται τα ταμεία του RNC σε μια εποχή που κάθε δολάριο της εκστρατείας μετράει. Και ενώ αυτό είναι ως επί το πλείστον ακριβές, υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ΜακΝτάνιελ αρνήθηκε να διερευνήσει καταγγελίες για νοθεία στους ψηφοφόρους στα Καυκάσια της Αϊόβα αφού τα Λευκα Καπελα μέσω ενδιάμεσου, παρείχαν, όπως αποκαλούσαν, ουσιαστική απόδειξη ότι ένα από τα στελέχη της Nikki Haley -γνωστό μόνο ως "Joan"- είχε προσπαθήσει να αγοράσει ψήφους για το αφεντικό της με μια σειρά από προπληρωμένες δωροκάρτες 1.000$. Η ΜακΝτάνιελ έλαβε ένα βίντεο της Τζόαν να κυκλοφορεί τις κάρτες, τη μαρτυρία δύο αξιωματικών του εντάλματος CID του Στρατού των ΗΠΑ και αντίγραφα του τραπεζικού ιστορικού της Τζόαν που έδειχναν ότι ήταν ένα οικονομικά ανεύθυνο άτομο που δεν είχε ποτέ περισσότερα από 500 $ στον τραπεζικό λογαριασμό της. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα απο τα Λευκα Καπελα ήταν ότι η Haley είχε αγοράσει τις κάρτες και τις είχε δώσει στην Joan για να τις μοιράσει για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του CID, η ΜακΝτάνιελ χαρακτήρισε τα στοιχεία «ψευδή» και «αδύναμα» επειδή η Τζόαν αποδέχτηκε την αποκλειστική ευθύνη να μοιράσει τις δωροκάρτες για να «φέρει φως και αγάπη στα Αϊόουαν».

«Η Τζόαν δεν θα πει ακόμα ποιος, αν κάποιος, πήρε τις κάρτες ή αν έκανε την αγορά. Λέει ότι δεν είναι δική μας δουλειά. Προφανώς, δεν προσπαθήσαμε να νικήσουμε την ομολογία της. Και δεν φαίνεται να την πειράζει να κρατηθεί σε επ' αόριστον κράτηση. Δεν είναι αυτό που θα λέγαμε το τυπικό περιουσιακό σας στοιχείο Deep State. Και όσο και να προσπαθήσουμε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια ομολογία και να προδωσει τη Haley, παρόλο που η ανάμειξη της Haley είναι η μόνη λογική απάντηση. Και η ΜακΝτάνιελ είπε χωρίς ομολογία από την Τζόαν ή τη Χέιλι, το RNC δεν είχε χρόνο να χάσει σε αβάσιμους ισχυρισμούς», είπε η πηγή του CID.

Η απόρριψη των στοιχείων ώθησε το CID να αλλάξει πορεία: Διαβίβασαν τα ευρήματά τους και την απάντηση της McDaniel στον Πρόεδρο Donald J. Trump στο Mar-a-Lago.

«Ας πούμε απλώς ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν ήταν ευχαριστημένος. Είπε ότι θα την καλούσε για συνάντηση», είπε η πηγή μας.

Μια δεύτερη πηγή, αυτή στο Mar-a-Lago, επιβεβαίωσε στην ιστοσελιδα ότι μια αγχωμενη και ατημέλητη McDaniel είχε φτάσει στο Mar-a-Lago τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, και δέχτηκε ενα ασφυκτικο πρεσσαρισμα. Ο Πρόεδρος Τραμπ, είπε η πηγή, εβαλε τις φωνες στην ΜακΝτάνιελ, εκτοξεύοντας υβρεις για την ανικανοτητα της που άφησαν την ΜακΝτάνιελ έκπληκτη και στα πρόθυρα δακρύων. Ο πρόεδρος ζήτησε εξηγήσεις για το γιατί είχε αγνοήσει τα συμπεράσματα της CID.Απέδωσε ευγενικά την αδράνειά της στα «ανάξια» δεδομένα της CID. Φέρεται να είπε στον Τραμπ «αφού την κέρδισες στην Αϊόβα με συντριβή, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση;»

«Είσαι αχρηστη σε αυτό που κάνεις. Πολύ αχρηστη. Τι συνέβη? Σε παρεξήγησα σε τοσο μεγάλο βαθμό;» της είπε ο Τραμπ.

Η λανθασμένη εκτίμηση θα γινόταν τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ο Τραμπ επέλεξε την ΜακΝτάνιελ ως σύστασή του για να αντικαταστήσει τον Πρίμπους. Εκείνη την εποχή —και μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα— φαινόταν σαν μια πολλά υποσχόμενη αντικαταστάτρια. το 2020, αυτή και το RNC εντόπισαν νοθεία ψηφοφόρων στις γενικές εκλογές και εργάστηκαν σκληρά για να ανατρέψουν την κλεμμένη νίκη του Μπάιντεν και το 2022, μάλωνε για λογαριασμό αθώων πατριωτών τους οποίους το εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν φυλάκισε επειδή επισκέφτηκαν ειρηνικά το Καπιτώλιο στο J6, χαρακτηρίζοντας σωστά την εκει παρουσία τους ως «νόμιμοι πολίτες που συμμετέχουν σε συνταγματικά προστατευόμενο πολιτικό λόγο».

Ωστόσο, η απόρριψή της για τα αποτελέσματα του JAG επισκίασε κάθε προηγούμενη επιτυχια της και ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε θορυβωδώς την αποδοκιμασία του και είπε: «Ρόνα, δεν σε αποκαλώ προδότη, αλλά είσαι κακη και λιγοψυχη σε αυτό που κάνεις και είσαι έξω. Μπορείς ν αποσυρθεις με τον ευκολο ή τον δύσκολο τρόπο και νομίζω ότι ξέρεις ότι ο δύσκολος τρόπος δεν θα είναι πολύ καλός για σένα».

«Ο ευκολος τρόπος είναι μια αξιοπρεπη παραίτηση. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν περιέγραψε τον δύσκολο τρόπο, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ΜακΝτάνιελ δεν ήθελε να το μάθει και να προκαλέσει την οργή του Τραμπ», είπε η πηγή του Μαρ-α-Λάγκο.

 

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις