Γιατί το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι απλά μια απάτη τρισεκατομμυρίων δολαρίων...

Αποκάλυψη Ritter (CIA): Γιατί το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι απλά μια απάτη τρισεκατομμυρίων δολαρίων... 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά

το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, το γνωστό Πεντάγωνο, απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του καθιερωμένου οικονομικού ελέγχου, όπως επιτάσσουν οι αρχές, σύμφωνα με το πρώην μέλος της CIA Scott Ritter…
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής, πρόσφατα οι διοικούντες το Πεντάγωνο παραδέχτηκαν πως αδυνατούν να καλύψουν τρύπα τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία -φυσικά- αποτελούν χρήματα φορολογουμένων.
Όπως έγινε γνωστό, το αμερικανικό υπουργείο υπεβλήθη κατά ειωθότα σε 29 επιμέρους ελέγχους διαφόρων υπηρεσιών αλλά κατάφερε να περάσει μόνον επτά.
Σημειώνεται πως οι εν λόγω έλεγχοι γίνονται κάθε χρόνο από το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι το Πεντάγωνο καταγράφει διαρκώς αποτυχίες…
Η φετινή αποτυχία έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ, σχολιάστηκε από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια ξεχάστηκε εξίσου γρήγορα από μια κοινωνία που είχε συνηθίσει να ρίχνει χρήματα στη μαύρη τρύπα των αμυντικών δαπανών.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τρομακτικά μεγάλος…
Πιο συγκεκριμένα, δαπανήθηκαν 877 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι δαπανών ύψους τα 849 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις οποίες προέβησαν τα επόμενα δέκα κράτη με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες.
Και όμως, το Πεντάγωνο δεν μπορεί να καλύψει τα 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις που έχει συγκεντρώσει σε βάρος των φορολογουμένων των ΗΠΑ, φαινομενικά για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Biden αναζητά 886 δισεκατομμύρια δολάρια για τον αμυντικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους (και το Κογκρέσο φαίνεται έτοιμο να προσθέσει επιπλέον 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το ποσό), η αδιαφορία του αμερικανικού συνόλου –κυβέρνησης, ΜΜΕ και κοινού– για το σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, χρήματα φορολογουμένων, που θα δαπανηθούν μιλάει από μόνη της…
Η χρεοκοπία του αμερικανικού κατεστημένου είναι προ των πυλών.

Λογιστικό κόλπο

Οι έλεγχοι, ωστόσο, είναι ένα λογιστικό κόλπο, μια σειρά αριθμών σε ένα βιβλίο που, για τον μέσο άνθρωπο, δεν ταυτίζονται με την πραγματικότητα.
Οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να βλέπουν μεγάλους αριθμούς όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, και ως εκ τούτου αναμένουν επίσης μεγάλα πράγματα από τον στρατό μας.
Αλλά το γεγονός ότι το αμυντικό κατεστημένο των ΗΠΑ ομοιάζει ολοένα και περισσότερο με τους αριθμούς που ενυπάρχουν λογιστικά βιβλία, τα οποία είθισται να προσπαθούν να εξισορροπήσουν οι λογιστές, δείχνει το εξής:
Τα νούμερα δεν βγαίνουν, επισημαίνει ο Ritter…  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις