ΑΝΑΝΑΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΝΕΚΡΟΙ....ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ....!!!


Όπως μεταδίδει το Al Jazeera

και ο Guardian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού σκοτώθηκαν 500 άνθρωποι.

Εάν επιβεβαιωθεί, η επίθεση θα είναι μακράν η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008, γράφει το AP.

Το υπουργείο που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Το νοσοκομείο χτυπήθηκε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, μετέδωσε το Al Jazeera.

 

 

 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο νοσοκομείο -εκτός από τους ασθενείς- βρίσκονταν και οικογένειες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 – 300 νεκρούς, ενώ το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

 

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

 Έτσι λίγο μετά την αποκάλυψη ότι βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο εξοργισμένοι Ιορδανοί πολίτες διαδήλωσαν και έφτασαν σε σημείο να βάλουν φωτιές στην πρεσβεία του Ισραήλ ενώ υπάρχουν αναφορές ότι μερικοί προσπάθησαν να μπουν μέσα, αν και στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις!

 

 

 

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς επίσης αποσύρθηκε από την προγραμματισμένη για την Τετάρτη (18/10) τετραμερή Σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’ ο οποίος μετά την σημερινή φωτιά στην Πρεσβεάι μάλλον θα προσπαθήσει να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο ηγέτης των Παλαιστινίων ακύρωσε τη συμμετοχή του στην τετραμερή σύνοδο στην Ιορδανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομείο της Γάζας.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει ως πρώτο στόχο να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ αλλά τώρα όλα μπορεί να αλλάζουν.

Υπό το πρίσμα, ωστόσο, των νέων εξελίξεων μετά το μακελειό σε νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ, και την απόσυρση Αμπάς από την τετραμερή, η διπλωματική απόπειρα του Μπάιντεν για επίλυση της κρίσης φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Την ίδια στιγμή το χτύπημα σε ένα νοσοκομείο γεμάτο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες είναι το τελευταίο παράδειγμα των πολιτικών του Ισραήλ που στερούνται εντελώς των πιο βασικών ανθρώπινων αξιών, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα ο οποίος προκάλεσε εκατοντάδες νεκρούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις