Το GITMO αναστέλλει τα δικαστήρια εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια. Με μαζική κινητοποίηση στέλνουν τους κρατούμενους στο Γκουάμ

 

Επικαλούμενοι ανησυχίες

για την ασφάλεια, το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τα δικαστήρια στον κόλπο του Γκουαντάναμο και να μεταφέρουν όλους τους κρατούμενους του Camp Delta στο USMC Camp Blaz, στο Γκουάμ, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Λευκων Καπελων και διαθέτει εγκαταστάσεις για δικαστήρια και φυλάκιση ή εκτέλεση κρατουμένων υψηλής αξίας, είπε μια πηγή της JAG

Η απροειδοποίητη ανακατεύθυνση ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα μετά τις εκτελέσεις της Λιζ Τσένι, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στις 21 Απριλίου, και δύο διεφθαρμένων πρακτόρων του FBI που είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να σαμποτάρουν μια αποθήκη πυρομαχικών στο USMC Air Station Cherry Point. Η JAG εκτέλεσε συνοπτικά τους ομοσπονδιακούς, χωρίς επίσημο δικαστήριο.

Η πηγή μας είπε ότι οι απαγχονισμοί δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφαση μετακίνησης, αν και ο χρόνος είναι σίγουρα ύποπτος.

Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall και η ανώτερη ηγεσία της JAG έφυγαν από το GITMO για τη Φλόριντα στις 14:00 τη Δευτέρα, από όπου επιβιβάστηκαν σε μια πτήση για το Σαν Ντιέγκο και μετά σε μια άλλη πτήση για το Γκουάμ, 6.000 μίλια δυτικά της Καλιφόρνια. Προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο Antonio B. Won Pat και πήγαν αμέσως στο Camp Blaz για να «στήσουν το κατάστημα», είπε η πηγή μας.

Εν τω μεταξύ, οι κρατούμενοι στο GITMO επιβιβάστηκαν σε δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που ελέγχονται από Λευκα Καπελα εξοπλισμένα με κελιά κράτησης, για το ταξίδι ~ 8.000 ναυτικών μιλίων στο Γκουάμ μέσω της Διώρυγας του Παναμά. Οι πηγές μας δεν αποκάλυψαν πόσοι, αν υπάρχουν, από τους 8.500 πεζοναύτες του GITMO συμμετείχαν στο ταξίδι, ούτε πόσοι κρατούμενοι κρατήθηκαν στο Camp Delta.

«Το Camp Blaz ήταν πλήρως επανδρωμένο και ενημερώθηκε εκ των προτέρων», είπε μια πηγή. «Μην κάνετε λάθος, αυτό δεν είναι μια υποχώρηση, είναι μια στρατηγική, προσωρινή κίνηση και το GITMO είναι και θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Λευκων Καπέλων».

Ωστόσο, ένα αλλαγμα της ομιλιας του άφησε να εννοηθεί ότι η «προσωρινή κίνηση» έμοιαζε περισσότερο με μια ταχεία κινητοποίηση ή ανάπτυξη. Όταν ρωτήθηκε γιατί το προσωπικό και οι κρατούμενοι ταξίδευαν σε πλοία αντί για αεροσκάφη, είπε, «Αποτελεσματικότητα. Εάν πρέπει να μετακινήσετε δεκάδες ή εκατό κρατούμενους σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα, είναι λιγότερο εμφανές από το να τους συνοδεύσετε, ενδεχομένως, μέσω διεθνών αεροδρομίων».

Ακόμη και με ταχύτητα, θα χρειαστούν τα πλοία 8 ημέρες -συν χρόνο για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να πλοηγηθούν στο πολυσύχναστο Κανάλι του Παναμά- για να φτάσουν στο Γκουάμ.Ειναι ενα πολυ μεγαλο κι επικινδυνο ταξιδι καθως καποια κομματια στρατιωτικων εχουν μεινει πιστα στο καθεστως Μπαιντεν κι εχουν τα μεσα να στησουν ενεδρες.

«Λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο μας, αυτό είναι απίθανο», είπε η πηγή.

Όταν πιέστηκε για λεπτομέρειες, παραδέχτηκε απρόθυμα ότι οι πρόσθετες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού θα ενώνονταν με τα πλοία καθ' οδόν, σχηματίζοντας μια αδιαπέραστη ασπίδα θάλασσας και αέρα γύρω από τα αντιτορπιλικά. Η αναφορά της αεροπορικής ισχύος πάνω από τον απέραντο ωκεανό υπονοεί ότι έχουν οικειοποιηθεί ένα αεροπλανοφόρο, αλλά η πηγή μας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αυτήν την υπόθεση.

«Τα πλοία θα φτάσουν στο Γκουάμ οτι και να γινει με ασφάλεια», είπε.

Μια δεύτερη πηγή, συνταγματάρχης στρατού της Southcom στο GITMO, είπε ότι είχε εξουσιοδοτηθεί να μοιραστεί μερικές σχετικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Πρόεδρος Donald J. Trump, ο στρατηγός Eric M. Smith και ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall είχαν συζητήσει για τη μετεγκατάσταση JAG στο Γκουάμ μετά την επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων στον Κόλπο του Γκουαντάναμο. Επίσης, τα ελεγχόμενα από τον Μπάιντεν AC-130 Gunships και τα F-16 —προφανώς από την αεροπορική βάση Homestead που ελέγχεται απο το Βαθυ Κρατος στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Φλόριντα—γεμισμένα με πυρομαχικά αέρος-εδάφους είχαν παρακάμψει τη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας του GITMO. Η συχνότητα των προκλητικών εισβολών αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωθώντας τους διοικητές απο τα Λευκα Καπελα να παραδεχτούν ότι το GITMO - αν και οχυρωμένο μετά τη σφαγή της ημέρας των Χριστουγέννων - ήταν ακόμα στρατηγικά απροστάτευτο έναντι μιας μαζικής επίθεσης.

«Ανεξάρτητα από το πώς αναλυονται οι αριθμοι, το GITMO είναι ευάλωτο, τουλάχιστον προς το παρόν. Το μόνο πράγμα που τους εμπόδισε να στείλουν μερικά B-52 και να μας βομβαρδίσουν είναι ότι έχουμε ανθρώπους που θέλουν πίσω. Ακόμα κι έτσι, και όπως έδειξαν, θα μπορούσαν να μας στοχοποιήσουν χωρίς να χτυπήσουν το Camp Delta. Το πού πηγαίνουμε τους καταδίκους δεν είναι μόνο πιο ασφαλές αλλά και πιο μακριά. Το να έχουμε αιχμαλώτους του Deep State μόλις 90 μίλια από τις ΗΠΑ, ενώ το καθεστώς έχει κάποια δύναμη, μας θέτει όλους σε κίνδυνο», είπε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του Στρατού, του Ναυτικού και των Πεζοναυτών θα περικυκλώσουν το Γκουάμ – ένα προπύργιο ενάντια σε συμβατικές επιθέσεις.

«Οι αποστολές για τη σύλληψη των Deep Staters θα συνεχιστούν κανονικά. Είτε μετακινηθούν από τον αέρα είτε από τη θάλασσα, θα αντιμετωπίσουν τώρα δικαστήρια στο Camp Blaz».

Κλείνοντας, έκανε ένα απροσδόκητο σχόλιο, λέγοντας ότι η JAG δεν έχει αποκλείσει τη διεξαγωγή δικαστηρίων και εκτελέσεων στη θάλασσα σε διεθνή ύδατα.

Ερωτηθείς πότε το GITMO θα ξαναρχίσει να λειτουργεί κανονικά, είπε: «Κάποια στιγμή το 2024».






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..














ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΚΟΥΛΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ
    ΤΟ ΓΚΟΥΑΜ ?

    ΘΑ ! ΤΟ 2023 ΤΑ...
    ΓΙΑ... ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ



    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.pronews.gr/ygeia/protofanes-o-t-trinto-leei-tora-pos-den-ypoxreose-kanenan-na-emvoliastei-kata-tis-covid-19-tous-edosa-apla-kapoia-kinitra/

    Ο Μητσοτάκης του Καναδά δεν υποχρέωσε κανέναν λέει να λάβει το μπολι του θανάτου!!!!!!!!!!
    Τα ίδια θα μας πει και ο Τρουντω της Ελλάδος.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις