Στρατιωτικη καταδίκη στη Λιζ Τσένι

 

Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall

του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ ζήτησε από μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες να βρουν τη Liz Cheney ένοχη για προδοσία, αφού εκείνη ομολόγησε ότι πρόδωσε τον όρκο της και απείλησε ότι θα δολοφονήσει τον ναύαρχο και την οικογένειά του. .

Έκανε μια καυτερή δήλωση που απεικονίζει την Τσέινι ως μια διεφθαρμένη, πικραμένη γυναίκα της οποίας το μίσος για το Σύνταγμα των ΗΠΑ συναγωνιζόταν το μίσος του πατέρα της και της οποίας η αδικαιολόγητη έχθρα για τον Πρόεδρο Τραμπ την ώθησε να διαπράξει εκλογική νοθεία και, αργότερα, να προεδρεύσει μοχθηρά μιας επιτροπής που απέτυχε να κατηγορήσει τον Τραμπ.

Η Τσένι γκρίνιαζε ενώ μιλούσε. Ο ναύαρχος την είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχόταν τις φασαρίες στο δικαστήριο. αν διέκοπτε τη διαδικασία, είτε θα την έβαζαν φιμωμένη είτε θα την έδιωχναν απο την αιθουσα. Ο θυμός πρέπει να είχε πλημμυρίσει μέσα της σαν λάβα, γιατί στένεψε τα μάτια της και μάσησε τα χείλη της καθώς ο ναύαρχος κάλεσε τον πρώτο του μάρτυρα, τον πρώην Διευθυντή Επικοινωνιών και Αναπληρωτή Επιτελάρχη της Τσένι, Τζέρεμι Άντλερ. Ορκίστηκε να πει την αλήθεια, παρόλο που του είχε χορηγηθεί εισαγγελική ασυλία για την κατάθεσή του.

Ο θυμός άστραψε στα μάτια της Τσένι καθως κοιταξε τον Άντλερ.

Ο Adler είπε στο πάνελ ότι η Τσένι, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, ενορχήστρωσε ένα «κύκλωμα συλλογής ψηφοδελτίων» με το οποίο είχε προσλάβει «μισητές του Τραμπ» για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν πολλαπλά ψηφοδέλτια υπέρ του εγκληματία Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν. Ο Άντλερ είπε ότι η Τσένι ήταν αποφασισμένη να μετατρέψει το Γουαϊόμινγκ Μπλε για να πληγωσει τον Πρόεδρο Τραμπ. Η Τσένι, πρόσθεσε, έχασε το μυαλό της όταν ο Τραμπ, παρά τις προσπάθειές της να τον εκθρονισει, κερδισε τον Μπάιντεν στο Ουαϊόμινγκ με 70 τοις εκατό των ψήφων.

«Η Λιζ μου είπε ότι θα γυρισει αναποδα τον παράδεισο και την κόλαση για να καταστρέψει τον Τραμπ», είπε ο Άντλερ. «Είναι το μόνο για τον οποίο μίλησε. Δεν μπορούσε να βγαλει το όνομά του από το στόμα της. Μου είπε μάλιστα ότι είχε εφιάλτες για τον Τραμπ. Είχε βεντέτα».

"Κύριε Άντλερ, σου είπε η κατηγορούμενη γιατί έχει τόσο μίσος για τον Πρόεδρο Τραμπ;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Ναι, θεωρεί αυτόν και αυτό το μέρος υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα της», είπε ο κ. Adler.

Τον Ιανουάριο του 2022, ένα στρατιωτικό δικαστήριο του Γκουαντάναμο καταδίκασε τον Ντικ Τσένι για προδοσία επειδή επωφελήθηκε από τον ρόλο του στην τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου. Απαγχονίστηκε μέχρι θανάτου στις 29 Ιανουαρίου 2022, με τον τότε υποναύαρχο Darse E. Crandall να επιβλέπει την εκτέλεση.

«Λοιπόν, σας είπε η κατηγορούμενη ότι κατηγορεί τον Τραμπ και εμένα για τον θάνατο του πατέρα της», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Α, ναι, και η σκέψη του θανάτου σου και του Τραμπ είναι σαν οξυγόνο για εκείνη. Είναι αυτό που την κράτησε να αναπνέει», είπε ο Adler.

Η Τσένι ανασηκωθηκε στη θέση της στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Έσκυψε μπροστά, με τα παγωμένα μπλε μάτια της καρφωμένα στον Άντλερ. «Δεν μπορούν να σε προστατέψουν», είπε.

Στη συνέχεια εστίασε τα μάτια της στον ναύαρχο Κράνταλ. «Είσαι Λευκό Καπέλο. Είσαι νεκρός. Οι δικοί σας άνθρωποι είναι νεκροί. Ήταν νεκροί τη στιγμή που σκότωσαν τον πατέρα μου. Η οικογένειά σας - νεκρή, η οικογένεια του Τραμπ - νεκρή, τα αγέννητα εγγόνια σας - νεκρά. Καμιά αλλη απορια...?...ρωτησε θυμωμενα η Τσένι .

Γύρισε το κεφάλι της αργά προς το πάνελ. "Θα ερθει και η σειρα σας."

Ο ναύαρχος Κράνταλ φαινόταν ταραγμένος. Έβαλε το δικαστήριο σε διάλειμμα για 15 λεπτά και εξαφανίστηκε στις αίθουσες. Όταν εμφανίστηκε, προτεινε στην επιτροπή να βρει την Τσένι ένοχη για προδοσία.

«Οπως ο πατέρας ετσι και η κόρη», είπε ο ναύαρχος.

Η επιτροπή είπε ότι η Τσένι πρέπει να κρεμαστεί .

Και ο αντιναύαρχος Crandall όρισε ημερομηνία εκτέλεσης τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις