ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ


Μια πληροφοριοδότης που

είδε από πρώτο χέρι αυτό που κατέθεσε ότι είναι ένα «εξελιγμένο δίκτυο» λαθρεμποριας παιδιων σε καταναγκαστική εργασία και άλλες μορφές δουλείας, καλεί το Κογκρέσο να δράσει για να πατάξει τον ρόλο των ΗΠΑ σε αυτό το δίκτυο.

Η ακρόαση, «Η Κρίση των Συνόρων Μπάιντεν: Εκμετάλλευση ασυνόδευτων αλλοδαπών παιδιών», διεξήχθη από την Υποεπιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής για την Ακεραιότητα, την Ασφάλεια και την Επιβολή της Μετανάστευσης και συμπεριέλαβε ως μάρτυρα τον πληροφοριοδότη των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) Tara Lee Rodas.

Η Ρόδας, η οποία ενημερώθηκε με το HHS σε μια τοποθεσία πρόσληψης έκτακτης ανάγκης στην Πομόνα της Καλιφόρνια, την Τετάρτη ειπε στους νομοθετες για το τι βίωσε στο έδαφος. 

"Σκέφτηκα ότι θα βοηθούσα να τοποθετηθούν τα παιδιά σε σπίτια αγάπης. Αντίθετα, ανακάλυψα ότι τα παιδιά διακινούνται μέσω ενός εξελιγμένου δικτύου που ξεκινά με τη στρατολόγηση στη χώρα καταγωγής τους, λαθραία στα σύνορα των ΗΠΑ και τελειώνει όταν [Γραφείο Επανεγκατάστασης Προσφύγων ] παραδίδει ένα παιδί σε έναν χορηγό — ορισμένοι χορηγοί είναι εγκληματίες και διακινητές και μέλη Διεθνικών Εγκληματικών Οργανώσεων. Ορισμένοι χορηγοί βλέπουν τα παιδιά ως εμπορεύματα και περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση εισοδήματος — αυτός είναι ο λόγος που γινόμαστε μάρτυρες μιας έκρηξης εργατικού σωματεμπορίου", Ρόδας είπε.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τελωνειακής και Προστασίας των Συνόρων (CBP), ο αριθμός των ασυνόδευτων αλλοδαπών παιδιών (UAC) που φτάνουν στα σύνορα έχει αυξηθεί από 33.239 το οικονομικό έτος 2020 σε περισσότερα από 146.000 το οικονομικό έτος 2021 και 152.000 μέχρι στιγμής το 2020. το οικονομικό έτος 2023, υπήρξαν περισσότερες από 70.000 συναντήσεις UAC.

Όταν συναντώνται παιδιά μετανάστες στα σύνορα, μεταφέρονται στην επιμέλεια του HHS και στη συνέχεια ενώνονται με έναν ανάδοχο — συνήθως έναν γονέα ή μέλος της οικογένειας που βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ

Αλλά η διοίκηση έχει πληγεί από μια σειρά από αναφορές των New York Times που περιγράφουν λεπτομερώς την αύξηση της παιδικής εκμετάλλευσης, όπου τα παιδιά αναγκάζονται να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό - μερικές φορές για να πληρώσουν το κόστος λαθρεμπορίας τους. Έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι, με τη μεταφορά παιδιών σε χορηγούς, οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην εμπορία παιδιών. Οι Times ανέφεραν πώς οι αξιωματούχοι φερεται ν αγνοησαν σημάδια «εκρηκτικής» ανάπτυξης του παιδικού εργατικού δυναμικού.

«Είτε σκόπιμα είτε όχι, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει ο μεσάζων σε μια επιχείρηση εμπορίας παιδιών μεγάλης κλίμακας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που διευθύνεται από κακούς ανθρωπους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη ζωή των παιδιών», είπε η Ρόντας.

Η Ρόδας περιέγραψε πώς έβλεπε τα παιδιά να γίνονται αιχμάλωτα των «χορηγών» τους, καθώς δεν μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια στα αγγλικά ή στα ισπανικά και οι χορηγοί χρησιμοποιούν πολλές διευθύνσεις για να λάβουν χορηγίες παιδιών. Η Ρόδας είπε ότι δεν το βλέπει ως πολιτικό ζήτημα, αλλά ως ανθρωπιστικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι είναι μια κρίση που διαρκεί σχεδόν 10 χρόνια.

«Η συνειδητοποίηση ότι δεν προσφέραμε στα παιδιά το αμερικανικό όνειρο, αλλά αντίθετα τα βάζαμε στη σύγχρονη σκλαβιά με κακούς ανθρωπους, ήταν μια τρομερή αποκάλυψη», είπε η Ρόδας, προσθέτοντας ότι η ζωή της «δεν θα είναι ποτέ η ίδια» μετά από αυτό που είδε.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει για τη συνεχιζόμενη κρίση τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι οποίες λένε ότι ενθάρρυναν την παράνομη μετανάστευση και τους γονείς να βάζουν τα παιδιά τους στα χέρια λαθρέμπορων. Οι Δημοκρατικοί έχουν σημειώσει ότι το θέμα προϋπήρχε της κυβέρνησης Μπάιντεν και έχουν επισημάνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση της εποπτείας των χορηγών, μαζί με νέες ομάδες εργασίας, μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και εκκλήσεις για μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Η Ρόδας είπε στους νομοθέτες ότι «είναι ελπίδα μου να αναλάβετε δράση για να τερματίσετε αυτήν την κρίση, για να προστατέψετε τις ζωές αυτών των ευάλωτων παιδιών».

Ζήτησε μεγαλύτερη εποπτεία και διαφάνεια από το HHS, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Γενικού Επιθεωρητή, τη διακοπή των «αντεκδίκησης» κατά των πληροφοριοδοτών, τον τερματισμό της «κουλτούρας της ταχύτητας έναντι της ασφάλειας» και την απαίτηση να αναφέρουν οι χορηγοί στο Γραφείο Επανεγκατάστασης Προσφύγων.

"Όπως είναι γραμμένο: Ένας σοφός άνθρωπος ακούει συμβουλές, ενώ ο ανόητος συνεχίζει την ανοησία του. Το HHS πρέπει να είναι σοφό για να φροντίζει αυτά τα παιδιά", είπε ο Ρόδας.

Τον περασμένο μήνα, ο γραμματεας του HHS Xavier Becerra αρνηθηκε την αδυναμία του οργανισμού να επικοινωνήσει με 85.000 ανηλίκους και είπε επίσης ότι οι αρχές του HHS περιορίζονται από το Κογκρέσο.

"Το Κογκρέσο μάς έχει δώσει ορισμένες εξουσίες. Οι αρχές μας τελειώνουν όταν βρούμε έναν κατάλληλο χορηγό για να τοποθετήσουμε αυτό το παιδί. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια παρακολούθηση, αλλά ούτε το παιδί ούτε ο χορηγός είναι στην πραγματικότητα υποχρεωμένοι να μας ακολουθήσουν." αυτός είπε.

Εν τω μεταξύ, η σύμβουλος εσωτερικής πολιτικής Σούζαν Ράις - η οποία άφησε τον ρόλο της αυτή την εβδομάδα - απάντησε στην ότι η ομάδα της είχε αποδείξεις για μια αυξανόμενη κρίση παιδικής εργασίας μεταναστών.

«Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για οποιοδήποτε είδος συστηματικού προβλήματος με την παιδική εργασία ή την παιδική εργασία μεταναστών», είπε.

 

 


 


 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Η δουλεια παει μια χαρα και τα λεφτα ειναι πολλα...

Κατα τ αλλα καντε κανα εμβολιο γιατι αυτοι οι ανθρωποι νοιαζονται για το καλο των δικων σας και των παιδιων σας για να ειναι υγιη ωστε να τα πουλησουν σε καλυτερη τιμη...




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS









ΠΗΓΗ

 

 

Σχόλια

  1. ΠΑ'ΠΑΣ

    Myth and mystery

    ΨΆΞΤΕ ! ΔΕΊΤΕ ΠΈΤΡΑ...ΧΙΛΗ
    Ε ΣΤΑ ΠΈΡΙΞ


    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις