Το FBI φύτεψε παιδική πορνογραφία σε υπολογιστές υποστηρικτών του Τραμπ

 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών

είναι ένοχο για εμφύτευση παιδικής πορνογραφίας σε προσωπικούς υπολογιστές που ανήκουν σε υποστηρικτές του Τραμπ και υπαλλήλους του Οργανισμού Τραμπ, δήλωσε ένας υπάλληλος της JAG που βοήθησε μια έρευνα της Διοίκησης Κυβερνοχώρου Στρατού των ΗΠΑ για να καταλάβει το βάθος της αξιοθρήνητης πράξης και που είχε επιβάλει κυρώσεις.

Ο στρατός άκουσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ένας πρώην πράκτορας του FBI επικοινώνησε με τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου με μια εκπληκτική ιστορία: Ισχυρίστηκε ότι πράκτορες στο Τμήμα Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο του FBI –η κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία για τη διερεύνηση κυβερνοεπιθέσεων και εισβολών– διέπρατταν δικά τους εγκλήματα αντί να ερευνούν τα εγκλήματα άλλων. Πράκτορες (δεν ήξερε ονόματα ή τον αριθμό που εμπλέκονταν) είχαν ενσωματώσει διακριτικά παιδική πορνογραφία σε email που εστάλησαν σε τουλάχιστον 25 εξέχοντες οικονομικούς υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ, καθώς και σε τέσσερις υπαλλήλους στα γραφεία του Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο πληροφοριοδότης, είπε η πηγή μας, παρείχε στο Cyber ​​Command ψηφιακά αντίγραφα των email, καθένα από τα οποία φαινόταν να προέρχεται είτε από τον Πρόεδρο Τραμπ είτε από τον έρανο του Save America. Εν ολίγοις, ο πραγματικός αποστολέας είχε πλαστογραφήσει ονόματα και I.P. διευθύνσεις. Μέσα σε αυτό το PDF υπήρχαν στατιστικά στοιχεία συγκέντρωσης κεφαλαίων και το γνωστό λογότυπο Save America με κόκκινο, λευκό και μπλε χρώμα. Μόνο το άνοιγμα του PDF ενεργοποιουσε μη ανιχνεύσιμο κακόβουλο κώδικα που έγραφε κρυφά πορνογραφικά αρχεία στη μονάδα εκκίνησης των παραληπτών και τα έθαψε σε αόρατους φακέλους μέσα στο φάκελο ShellComponents των Windows.

«Αυτό το είδος επίθεσης δεν είναι κάτι καινούργιο και πρωτοπαρουσιάστηκε στη δεκαετία του '90. Είναι συνήθως υποτυπώδες και συλλέγεται από λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν πολύ πιο εξελιγμένα μέσα εισβολής στον κυβερνοχώρο, οπότε γιατί ο ένοχος το επέλεξε αυτό είναι λίγο μυστήριο. Αυτός—ή αυτοί—είχαν δεξιότητες να παρακάμψουν τα Microsoft Defender, Norton, McAfee, Malware Bytes, Bit Defender και ούτω καθεξής», είπε η πηγή μας.

Πρόσθεσε ότι ο κακόβουλος κώδικας θα ενεργοποιείται μόνο σε προσωπικούς υπολογιστές με Windows. Τα προϊόντα της Apple και οι κινητές συσκευές που βασίζονται σε Android ήταν αδιαπέραστα στον κώδικα.

«Φαινόταν προσαρμοσμένο για να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία των Windows», είπε.

Παρά το γεγονός ότι είχε ψηφιακά αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Cyber ​​Command δεν έλαβε αρχικά τους ισχυρισμούς των πληροφοριοδοτών στην ονομαστική τους αξία, γιατί το Deep State είχε προσπαθήσει σε αρκετές περιπτώσεις να τροφοδοτήσει την παραπληροφόρηση των Λευκων Καπελων. Μια ενδελεχής διαδικασία ελέγχου, ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο καταγγέλλων είχε απασχοληθεί στο FBI για 15 χρόνια - έξι χρόνια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του FBI και επτά χρόνια στο Τμήμα Εγκληματολογικών, Κυβερνοχώρου, Αντίδρασης και Υπηρεσιών - προτού απολυθεί. τον Σεπτέμβριο για την υπεράσπιση των συντηρητικών αξιών και την αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις επιστήμες των υπολογιστών.

Τα εντυπωσιακά διαπιστευτήρια του πληροφοριοδότη ώθησαν το Cyber ​​Command να ρωτήσει εάν είχε σχεδιάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ανταπαντήσει τον πρώην εργοδότη του. «Αν ήμουν εγώ, θα είχα κάνει καλύτερη δουλειά. Είμαι περήφανος για τη δουλειά μου», φέρεται να είπε ο πληροφοριοδότης στους αξιωματικούς του Cyber ​​Command. Ήταν επίσης μυστικό σχετικά με το πώς απεκτησε τα αρχεία και είπε ότι η αποκάλυψη υπερβολικών πληροφοριών θα έθετε σε κίνδυνο «τους καλούς ανθρώπους που εξακολουθούν να εργάζονται στο FBI».

«Οι άνθρωποι στοχοποιήθηκαν για κάποιο λόγο και τα αρχεία θα παραμείνουν απαρατήρητα στους υπολογιστές του σπιτιού τους έως ότου το FBI αποφασίσει να κάνει μια κίνηση εναντίον τους και μετά το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πουν σε έναν δικαστή ότι έχουν εύλογες υποψίες και να λάβουν ένταλμα ή κλήτευση. Τότε αυτοί οι άνθρωποι θα φυλακιστούν για πολύ, πολύ καιρό, και ίσως και για ισόβια», συνέχισε.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Cyber ​​Command επικοινώνησε με τους 25 παραλήπτες, ενημερώνοντάς τους ότι οι οικιακοί τους υπολογιστές μπορεί να έχουν παραβιαστεί και δίνοντάς τους οδηγίες για το πώς να καθαρίσουν τα κακόβουλα αρχεία χωρίς να τα ανοίξουν ή να τα προβάλουν. Τους ζητήθηκε να μην συζητήσουν δημόσια το θέμα λόγω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια και των προσπαθειών για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο πληροφοριοδότης είπε στο Cyber ​​Command ότι παρόλο που το FBI είναι γεμάτο με ανθρωπους που μισουν τον Τραμπ, μια «πέμπτη στήλη» μέσα στην υπηρεσία εργάζεται ακούραστα για να ανατρέψει τον διευθυντή Christopher Wray και να αναιρέσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει.

Ωστόσο, ήταν απρόθυμος να συνδέσει τον Wray με τα email: «Δεν έχω καμία απόδειξη ότι ο Wray εμπλέκεται. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες εκεί που θα μπορούσαν να το κάνουν – και να το ξανακάνουν».

Ο πληροφοριοδότης δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Cyber ​​Command και την JAG να εντοπίσουν τα ένοχα μέρη — στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....












ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις