ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....Ο πρώην Κινεζος πρόεδρος Hu Jintao "βγαινει σχεδον σηκωτος" από το συνέδριο του κόμματος της Κίνας....!!!

 

Ο Κινέζος πρώην ηγέτης Χου Τζιντάο

οδηγήθηκε έξω από την τελετή λήξης του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο 79χρονος με αδύναμη εμφάνιση καθόταν δίπλα στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ όταν τον πλησίασαν και τον οδήγησαν αξιωματούχοι. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Μετά το εβδομαδιαίο συνέδριό του, το κόμμα αναμένεται να επιβεβαιώσει τον κ. Σι, 69 ετών, για μια ιστορική τρίτη θητεία.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο κάθε πέντε χρόνια, εδραίωσε τη θέση του ως ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας από τον Μάο Τσε Τουνγκ.

     Η πορεία του Xi προς μια ιστορική τρίτη θητεία, εξηγείται

Ο Χου Τζιντάο, ο οποίος κατείχε την προεδρία μεταξύ 2003 και 2013, ήταν στη σκηνή όταν τον πλησίασαν δύο αξιωματούχοι(πιθανον αστυνομικοι με πολιτικα). Είπε κάτι στον Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έγνεψε πίσω.

Στη συνέχεια, ο κ. Hu οδηγήθηκε έξω από τη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού. 

Νωρίτερα το Σάββατο εξελέγη η Κεντρική Επιτροπή από 205 ανώτερα στελέχη του κόμματος. Αντιπρόσωποι για τροπολογίες στο σύνταγμα του κόμματος που επικυρώνουν τις ιδέες του κ. Xi ως κατευθυντήριες αρχές για το μέλλον της Κίνας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Κογκρέσο την περασμένη Κυριακή, χαιρέτισε τη συντριβή του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ ως μια κίνηση από το «χάος στη διακυβέρνηση». Επιβεβαίωσε επίσης το δικαίωμα της Κίνας να χρησιμοποιήσει βία για να καταλάβει το αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Ο κ. Xi συνδυάζει επί του παρόντος τις θέσεις του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του προέδρου και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Αναφέρεται επίσης ως Ανώτατος ηγέτης.

Την Κυριακή αναμένεται να επιβεβαιωθεί επίσημα για τρίτη θητεία γενικός γραμματέας και να αποκαλύψει τη νέα του ηγετική ομάδα.

Το 2018 κατήργησε το όριο των δύο προεδρικών θητειών, ανοίγοντάς του το δρόμο για να κυβερνήσει επ' αόριστον.








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 


Σχόλια

  1. ΟΣΟ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ
    ΆΣΤΑ! ΥΠΟΜΟΝΉ ΜΈΧΡΙ ΤΟ 2035 ΚΑΙ ΘΑ! ΔΕΊΞΗ ΣΕ ΚΑΝΑ 2 ΧΡΌΝΙΑ...

    ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΠΟΛΎ ΚΟΥΡΆΓΙΟ!
    ΠΊΣΤΗ! Ιc.Xρ


    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις