Ο στρατος των ΗΠΑ "αποχαιρετησε" την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ

 

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μπρίτζετ Μπρινκ,

απαγχονίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες μόνο ώρες αφότου στρατιωτικό δικαστήριο στο Γκουαντάναμο την έκρινε ένοχη για προδοσία.

Το σύντομο, απροειδοποίητο δικαστήριο ξεκίνησε στις 9:00 π.μ., με τον αντιναύαρχο Darse E. Crandall του Αμερικανικού Ναυτικού Judge Advocate's Corps να παρουσιάζει φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν την Brink να παραδίδει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικό νόμισμα στον αξιωματούχο του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγο Serhiy Shaptala. . Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας και το βίντεο, αν και θαμπο, έδειχνε μια κοντόχοντρη γυναίκα με κοντά ξανθά μαλλιά και στρογγυλό πρόσωπο να σφίγγει το χέρι του Shaptala ενώ Ουκρανοί στρατιώτες μετέφεραν κιβώτια με μετρητά από ένα αμερικανικό αεροπλάνο C-5 Galaxy σε φορτηγά.


Μια προκλητικη Brink προσέφερε μια απίθανη υπεράσπιση: Εκείνη αρχικά διακήρυξε: "Αυτη δεν είμαι εγώ!" κι επισης είπε ότι το βίντεο ήταν ψευδές και είχε κατασκευαστεί για να την ενοχοποιήσει.

Ωστόσο, ο αντιναύαρχος Crandall είπε στο πάνελ των 3 αξιωματικών ότι τόσο η Διοίκηση Κυβερνοχώρου του Στρατού των ΗΠΑ όσο και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των Δυνάμεων Πεζοναυτών είχαν επικυρώσει τα μέσα και διαπίστωσαν ότι η Brink ήταν πράγματι το άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο.

Τα πρόσθετα στοιχεία του ναυάρχου περιελάμβαναν δύο αυτόπτες μάρτυρες που ταξίδεψαν με την Μπρινκ στο Boing 757 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τους μετέφερε από την αεροπορική βάση Andrews στη Βαρσοβία. Αυτοί οι μάρτυρες ήταν ένα συμβασιούχο μέλος του πληρώματος και ένας δευτερος πιλότος, και οι δύο κατέθεσαν ενόρκως ότι είχαν ακούσει την Μπρινκ να καυχιέται στους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πτήση για το πώς τα αμερικανικά δολάρια θα βοηθούσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα για τα «συμφέροντα των ΗΠΑ».

Δεν είναι σαφές πώς η JAG τους έκανε να "δωσουν" την Brink, αλλά είπαν ότι δεν είχαν εξαναγκαστεί και κατέθεσαν με τη δική τους ελεύθερη βούληση, επειδή τα λόγια της Brink ήταν βαθιά ανησυχητικά και υπονόμευαν όλα όσα υποστήριζε το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

«Γελούσε κυριολεκτικά για το πώς οι Αμερικανοί δεν είχαν ιδέα για το πόσα δολάρια έδινε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι», κατέθεσε το μέλος του πληρώματος. «Είχε αυτό το αποτρόπαιο γελοίο και έλεγε [το όνομα παραλείφθηκε] και [το όνομα παραλείφθηκε] ότι ο Μπάιντεν της υποσχέθηκε μια προαγωγή σε υψηλότερη θέση το 2024 εάν ολοκλήρωνε αυτή την αποστολή. Εκστασιαζοταν με αυτό».

Η ιστοσελιδα έχει παραλείψει ονόματα υπό ενεργό έρευνα από τον αμερικανικό στρατό.

Και ο δευτερος πιλότος είπε στο βήμα του μάρτυρα: «Καθόμουν στο διάδρομο δίπλα στην Μπρίτζετ Μπρινκ. Έπινε 7 ή 8 κοκτέιλ Smirnov με χυμο κατά τη διάρκεια της πτήσης και γελούσε θορυβωδώς για το πώς της δόθηκε τελικά η ευκαιρία να «γαμήσει» την Αμερική του Τραμπ. Έλεγε επί μακρόν μεθυσμένη για το πώς θα μπορούσε να δώσει στον Ζελένσκι ό,τι θέλει».

Δεν πέρασε πολύς καιρός που το δικαστήριο εξέδωσε ετυμηγορία ενοχής και συνέστησε για την Μπρινκ να λάβει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποινή - θάνατο - για τα προδοτικά της εγκλήματα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του λαού τους. Μόλις άκουσε την ετυμηγορία, η Μπρινκ φώναξε ότι ήθελε να ασκήσει έφεση.

«Η έφεση απορρίφθηκε», είπε ο αντιναύαρχος Crandall και πρόσθεσε ότι η JAG ήταν έτοιμη να εκτελέσει την ποινή χωρίς καθυστέρηση.

Τρεις ώρες αργότερα, η Brink είχε ένα σχοινί που της έβαλαν γύρω από το λαιμό. Εξακολουθούσε να φλυαρούσε για μια έκκληση όταν ο δήμιος γύρισε έναν διακόπτη που την οδήγησε στο θάνατο.

Πηγή της JAG είπε ότι βίντεο με τα παραπτώματα και την εκτέλεση της Μπρινκ εστάλη στη Νάνσυ Πελόζι, τον Τσακ Σούμερ, την Καμάλα Χάρις και τον Μπάιντεν, με λεζάντα: «Αυτό περιμένει τους προδότες που επιδιώκουν να διαβρώσουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ».

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....











ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις