Μεντβέντεφ: “Ο κόσμος μπορεί να υπάρξει και ΧΩΡΙΣ τον ΟΗΕ”


Οι τελευταίες δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη διεθνή κατάσταση των πραγμάτων:

▪️ Η προστασία των πολιτών της και της κρατικής ανεξαρτησίας αποτελεί προτεραιότητα για κάθε χώρα. Επιπλέον, αυτή η προστασία είναι δυνατή όχι μόνο στη δική της επικράτεια, αλλά και σε αυτήν άλλων, εάν υπάρχουν λόγοι για αυτό. Οι λόγοι είναι αρκετά προφανείς – ο τρόμος και οι δολοφονίες πολιτών αυτής της χώρας. Με άλλα λόγια, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στρατιωτική δύναμη για να προστατεύει τους πολίτες της που καταστρέφονται σε ξένα εδάφη.

▪️ Η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών κρατών είναι δυνατή και απαραίτητη.

▪️ Υπάρχει μόνο ένα παγκόσμιο εργαλείο για τη διευθέτηση διεθνών διαφορών στον κόσμο. Αυτά είναι τα Ηνωμένα Έθνη και τα θεμελιώδη έγγραφα που εγκρίθηκαν από αυτά. Το εργαλείο είναι καθολικό, αλλά όχι τέλειο. Είναι σημαντικό ο ΟΗΕ να διατηρήσει τη βασική αρχή των διεθνών σχέσεων: την ισότητα όλων των κρατών και την υποχρέωση να ακούν τη θέση κάθε χώρας, και όχι μόνο λίγων εκλεκτών.

▪️ Το καθεστώς των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, των ιδρυτικών μελών του ΟΗΕ, δεν πρέπει να υπόκειται σε αναθεώρηση, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αρνησικυρίας τους. Ο αριθμός των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να επεκταθεί, αλλά οι εξουσίες τους πρέπει να είναι απαραβίαστες.

▪️ Η ανθρωπότητα θα μπορέσει να ζήσει χωρίς τον ΟΗΕ. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας ήταν έτσι. Ωστόσο, σίγουρα θα έρθει η υποβάθμιση του συστήματος διεθνούς δικαίου και ο κόσμος θα επιστρέψει σε στενές περιφερειακές και διμερείς συμφωνίες για θέματα ασφάλειας.

▪️ Η δυτική ιδέα μιας «τάξης βασισμένης σε κανόνες» πρέπει να απορριφθεί αποφασιστικά ως αβάσιμη και εξαιρετικά επιβλαβής για την ανθρωπότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 el.gr

 

Σχόλια

  1. Ο κόσμος θα ήταν 1.000 φορές ξαλύτερος αν δεν υπηρχε αυτοτο τρισαθλιο σιωνιστικό κατασκευασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις