Καλώς τα δέχτηκαν οι Βρετανοί...θα παει το γελιο "συννεφο"...!!!

Μπορεί να είναι εικόνα ρολόι χειρός και κείμενο 
 
Ενας-ένας εγκαταλείπουν το πλοίο, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, από την Λιζ Τρας. 
 
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ γνωστοποίησε την απόφαση παραίτησης της, από το πόστο, μέσω τουϊτερ, στον Μπόρις Τζόνσον.
 
Στην συνέχεια, παραιτήθηκε και ο αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών Στήβεν Μαρκπάρτλαντ, επικαλούμενος την προσωρινή του τοποθέτηση στην θέση αυτή. Εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει δίνοντας σε κάποιον άλλον την δυνατότητα, για μια μονιμότερη υπηρεσία.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον "Γκάρντιαν" ο μισθός της Τρας ως πρωθυπουργού, θα είναι 75.400 £ (86.800 $) ετησίως, εξαιρουμένων των περίπου 84.000 λιρών (96.000 $) που θα συνεχίσει να λαμβάνει ως μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων. (Σύνολο 182.000 $).
 
Παράλληλα, οι λογαριασμοί στην πρωθυπουργική κατοικία (Ντάουνινγκ Στριτ 10) πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έξοδα περιλαμβάνονται στον πρωθυπουργικό μισθό και υπόκεινται σε φορολογία. Ωστόσο, το συνολικό ποσό των λογαριασμών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του μισθού. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τον Υπουργό Οικονομικών (Downing Street, 11). 
 
Μέχρι τον Μάρτιο, η Τρας θα έχει μέγιστο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος 4.000 £ (4.600 $), για τον οποίο θα πρέπει να πληρώσει μόνο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με αυξημένο συντελεστή 45%. Ως αποτέλεσμα, η Τρας θα πληρώσει λιγότερες από 2 χιλιάδες λίρες (2,3 χιλιάδες δολάρια), τον χρόνο.
 
Ο παππάς πρώτα ευλογάει τα γένια του και μετά ψηφίζει νόμους, για μειώσεις των λαϊκών εισοδημάτων.














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις