ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

 

Ο Marc Mezvinsky, ο χήρος σύζυγος

της Chelsea Clinton, μπήκε στη νότια αίθουσα του δικαστηρίου του Guantanamo Bay με χειροπέδες και με ένα σαστισμένο βλέμμα στο αξύριστο πρόσωπό του. Δίπλα του περπατούσε η Amy Sandgrund-Fisher, μια δικηγόρος του Ιδρύματος Κλίντον της οποίας το βιογραφικό στερείται οποιουδήποτε υπόβαθρου ποινικής υπεράσπισης.

Απών από το δικαστήριο ήταν ο υποναύαρχος Darse E. Crandall, ο οποίος είχε δικαιολογηθεί να προετοιμαστεί για την πολυαναμενόμενη δίκη του George W. Bush στις 8 Δεκεμβρίου. Στη θέση του, ο αντιναύαρχος Christopher French.O ίδιος καταξιωμένος εισαγγελέας, εκπροσώπησε τη δίωξη ενώπιον ε γυναικείας επιτροπης 3 αξιωματικών επιφορτισμένη με τη στάθμιση των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του Μεζβίνσκι.

Η δίκη ξεκίνησε με τη Sandgrund-Fisher να κάνει μια δήλωση για λογαριασμό του πελάτη της. Επιτέθηκε στη JAG και στην OMC επειδή υπαναχώρησαν σε μια συμφωνία την οποία, όπως είπε, ποτέ δεν σκόπευαν να τιμήσουν εξαρχής.

«Ταξατε μια υποσχεση στον κ. Μεζβίνσκι και μετά το αναιρεσατε αφού κατέθεσε εναντίον της νεκρής πλέον συζύγου του. Η συμπεριφορά αυτού του δικαστηρίου δεν είναι μόνο ανήθικη, αλλά ειλικρινά παράνομη. Εξαπατήσατε τον πελάτη μου με ψευδείς προφάσεις και ζητώ με σεβασμό να απορριφθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του», είπε η Sandgrund-Fisher.

Αλλά ο αντιναύαρχος French φαινόταν να μην εντυπωσιάστηκε με το επιχείρημά της.

«Η συμφωνία του πελάτη σας ήταν ενδεχόμενη και υπό όρους, απαιτώντας από αυτόν να είναι ειλικρινής και να μην αποκρύπτει πληροφορίες. Καταργήσαμε τη συμφωνία επειδή είπε ψέματα ενόρκως και απέκρυψε πληροφορίες σχετικά με την έρευνά μας για τα εγκλήματα της Κλίντον. Μια έρευνα που δεν σταμάτησε με την καταδίκη της Τσέλσι Κλίντον. Ο Marc Mezvinsky είχε μια καλή ευκαιρία να καθαρίσει. Πεταξε αυτή την ευκαιρία. Και, επομένως, έχουμε το δικαίωμα ανάκλησης», αντέτεινε ο Αντιναύαρχος French.

 Δεκαπέντε κρατούμενοι θα απελευθερωθούν από το Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία


Υποστήριξε ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί του Μεζβίνσκι ότι «μόνο κατέστρεψα αποδεικτικά στοιχεία για τους Κλίντον» ήταν ψευδείς μαρτυρίες που είχαν σκοπό να τον προστατεύσουν από μια πιθανή ποινή φυλάκισης ή ακόμη χειρότερα. Ο Αντιναύαρχος French εμφανισε δύο MacBook που είχε κατασχέσει ο στρατός κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στην πολυτελή κατοικια της Τσέλσι στο Μανχάταν και ρώτησε απευθείας τον Μεζβίνσκι εάν οι φορητοί υπολογιστές ήταν ιδιοκτησία του.

«Παρακαλώ απευθύνετε τις ερωτήσεις σας σε εμένα και όχι στον πελάτη μου, καθώς τον εκπροσωπώ», ειπε η Sandgrund-Fisher.

«Πολύ καλά, αυτοί είναι οι υπολογιστές του πελάτη σας?...», ρώτησε ο Αντιναύαρχος French.

Η Sandgrund-Fisher αρνήθηκε ότι γνώριζε τους φορητούς υπολογιστές, υποστηρίζοντας ότι η υπεράσπιση είχε στερηθεί το προνόμιο της γνωσης των πειστηριων και έδωσε εντολή στον Mezvinsky να σιωπήσει.

Ο Αντιναύαρχος French επεσήμανε ότι τα Apple ID και στους δύο υπολογιστές ταίριαζαν με τη διεύθυνση email του Mezvinsky. Οι ειδικοί της ψηφιακής εγκληματολογίας στη Διοίκηση Κυβερνοδικείου Στρατού των ΗΠΑ, στο Φορτ Γκόρντον της Τζόρτζια, είχαν σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης του Μεζβίνσκι και απέκτησαν απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία των μηχανημάτων. Έδειξε στο πάνελ ένα email που έστειλε ο Μεζβίνσκι στη Χίλαρι Κλίντον τον Ιούλιο του 2019.

«Αγαπητέ αξιότιμε HRC και πεθερά», ξεκίνησε το email, «εξέτασα τη συνομιλία μας και έχω σκέψεις σχετικά με την ιδέα σας να μεταφέρετε άτομα από την Αϊτή στις ΗΠΑ μέσω της Νότιας Αμερικής. Υποθέτω ότι είναι ο στόχος σας να μεγιστοποιήσετε το πιθανό κέρδος μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο έκθεσης. Πιστεύω ότι η οπτική γωνία της Αϊτής έχει αποδώσει καρπούς αλλα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, και θα ήταν πιο συνετό, αν και όχι κατ' ανάγκη λιγότερο δαπανηρό, να εισάγονται από χώρες όπως η Ουκρανία, η Λιθουανία και η Λετονία, σε αντίθεση με την προώθηση απο την Αϊτή η και μακρύτερα. Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι τα άτομα από την Ανατολική Ευρώπη έχουν υψηλότερη τιμή και, αντίστοιχα, έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Οι "αντιπρόσωποί" μας συμφωνούν. Ό,τι κι αν γίνει, αυτά τα παιδιά θα έχουν μια καλύτερη ζωή από ό,τι έχουν τώρα», κατέληξε το email.

Μια απάντηση από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Gmail —που υποτίθεται ότι είναι της Χίλαρι Κλίντον— απάντησε: «Τι συμβαίνει με σένα; λες πάρα πολλά. Ακολουθήσε το πρωτόκολλο."

Ο υπολογιστής του Mezvinsky είχε επίσης 500 φωτογραφίες μικρών παιδιών των οποίων η επιδερμίδα υποδηλώνει ότι ήταν από την Ανατολική Ευρώπη. Ο Mezvinsky είχε δώσει στον καθένα μια βαθμολογία «αστέρι» - από 1 έως 5 - φαινομενικά με βάση τη φυσική ομορφια. Οι σημειώσεις έγραφαν "εύκολο στη μετακίνηση", "δύσκολο να μετακινηθεί" και "ίσως θα έπρεπε να παρακαμψουμε", μαζί με μη αποκρυπτογραφημένο κείμενο.

«Υποβάλλω σε αυτη την επιτροπη ότι ο Marc Mezvinsky είπε ψέματα ενόρκως, χάνοντας έτσι οποιαδήποτε συμφωνία είχε συνάψει η JAG και η OMC και έκανε πολύ περισσότερα από το να απαλλαγεί από αποδεικτικά στοιχεία. Βοήθησε ενεργά τους Κλίντον στην επιλογή των παιδιών που θα απαγάγουν, θα πουλήσουν και θα επωφεληθούν από ένα κύκλωμα παιδεραστιας που πιθανότατα συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι υπολογιστές του ανήκαν, τα email φέρουν την υπογραφή του και αυτό από μόνο του αποδεικνύει την υπόθεσή μας», είπε ο Αντιναύαρχος French.

Η επιτροπή συμφώνησε. Και αποφάσισε, με τη συγκατάθεση του Αντιναύαρχου French, ότι ο Marc Mezvinsky θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, στο Guantanamo Bay, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους. 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ   SINOMOSIOLOGOS

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....















ΠΗΓΗ







Σχόλια

  1. Ε ΡΕ ΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ; XΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ.
    ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΟΣΦΟΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις