Το τέλος της υπόθεσης εναντίον του Julian Assange: Η δίωξη βασίστηκε σε ψεύτικη μαρτυρία από έναν διαγνωσμένο ψυχοπαθη και έναν καταδικασμένο παιδόφιλο

Key witness in Assange case admits to lies in indictment - Stundin 

 Η ισλανδική εφημερίδα Stundin αναφέρει

ότι ένας βασικός μάρτυρας στη δίωξη των ΗΠΑ για τον Τζούλιαν Ασάντζ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι προέβη σε κρίσιμες κατηγορίες κατά του κατηγορητηρίου εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks.

 «Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει τεκμηριωμένη διαγνωση για ψυχοπαθεια και έχει δεχτεί αρκετές καταδίκες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και ευρεία χρηματοοικονομική απάτη, έκανε την παραδοχή σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη συνέντευξη στο Stundin όπου ομολόγησε επίσης ότι συνέχισε το έγκλημά του ενώ εργαζόταν. με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI και τη δέσμευση ασυλίας από τη δίωξη. "

 

 

 Αυτός ο σημαντικός μάρτυρας ήταν ο Sigurdur "Sigi" Thordarson της Ισλανδίας, ένας πληρωμένος πληροφοριοδότης του FBI, ο οποίος μετά τη βραχύβια σχέση του με το WikiLeaks κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση εννέα αγοριών, καθώς και υπεξαίρεση, απάτη και κλοπή στη χώρα του.ψυχολογικα ασταθη.

«Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Sigurður είναι εξ ορισμού ένας ψυχοπαθης, που πάσχει από μια σοβαρή αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Ωστόσο, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι γνώριζε τη διαφορά μεταξύ του σωστού και του λάθους και ότι δεν μπορούσε να θεωρηθεί τρελός και ως εκ τούτου θα μπορούσε να τεθεί δίκη », ανέφερε το περιοδικό Iceland Magazine το 2015 κατά τη διάρκεια της υπόθεσης κακοποίησης παιδιών του Thordarson.

Αυτό το θεμα ηταν γνωστο όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοίμαζε την υπόθεσή του για την έκδοση του Julian Assange στην Αμερική και τη δίκη του βάσει του Patriot Act για δημοσιογραφική δραστηριότητα που εξέθεσε αμερικανικά εγκλήματα πολέμου, μια δίωξη για την οποία ο Assange είναι ακόμα κλειδωμένος στη φυλακή Belmarsh εν αναμονή της έφεσης της Ουάσιγκτον άρνησης δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου για την αίτηση έκδοσης. Και τώρα ξέρουμε για το γεγονός ότι αυτος ηταν ο ανθρωπος του οποίου η μαρτυρία αποτέλεσε τη βάση για μεγάλο μέρος αυτής της δίωξης

Τελικα ηταν ενα τεραστιο ψεμα....

 Αμερικανοί αξιωματούχοι παρουσίασαν μια ενημερωμένη έκδοση κατηγορητηρίου εναντίον του σε δικαστήριο στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι », λέει ο Stundin. «Η αλήθεια των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν έρχεται τώρα σε άμεση αντίφαση από τον κύριο μάρτυρα, του οποίου βασίζεται η μαρτυρία.»

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσθέσουν περισσότερες κατηγορίες στο προηγούμενο κατηγορητικό τους, επειδή η χρέωση ενός δημοσιογράφου για τυποποιημένες δημοσιογραφικές πρακτικές ήταν πολύ αδύναμη από μόνη της, και τώρα αυτή η απόφαση τους έχει τρομαξει.

Οι συγγραφείς του άρθρου εξηγούν ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς σε αυτό το κατηγορητήριο, «ο Thordarson παραδέχεται τώρα στον Stundin ότι ο Assange ποτέ δεν του ζήτησε να χακάρει ή να αποκτήσει πρόσβαση σε τηλεφωνικές εγγραφές βουλευτών».


 

 Η μαρτυρία της Thordarson αναφέρθηκε εκτενώς από τη βρετανή δικαστή Vanessa Baraitser όταν έδινε την απόφασή της σχετικά με το αίτημα έκδοσης που είναι επί του παρόντος υπό εξέταση, και φαίνεται αρκετά ανόητο τώρα που ξέρουμε ότι ήταν ψευδές.

Η απόφασή της επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό της εισαγγελίας ότι ο Assange «ζήτησε από τον Teenager [κωδικός για τον Thordarson] να εισβάλει σε υπολογιστές για να λάβει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών εγγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων μελών του Κοινοβουλίου», αλλά ο Thordarson έχει πλεον ξεκαθαρισει αυτόν τον ισχυρισμό.

 Ενώ η απόφαση σχετικά με το αίτημα έκδοσης έχει ως εξής: «Υποτίθεται ότι ο κ. Assange και ο "έφηβος" απέτυχαν σε μια κοινή προσπάθεια αποκρυπτογράφησης ενός αρχείου που έχει κλαπεί από μια τράπεζα« χώρα του ΝΑΤΟ 1 »[κωδικός για την Ισλανδία]», ο Thordarson είπε στον Stundin ότι «αυτό πραγματικά αναφέρεται σε ένα καλά δημοσιευμένο συμβάν στο οποίο ένα κρυπτογραφημένο αρχείο διέρρευσε από μια ισλανδική τράπεζα και υποτίθεται ότι περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα υπερημερωμένα δάνεια που παρείχε η Ισλανδική Landsbanki », και ότι« Τίποτα δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι αυτό το αρχείο ήταν ακόμη «κλεμμένο» καθεαυτό, όπως υποτίθεται ότι είχε διανεμηθεί από καταγγελίες από την αποτυχημένη τράπεζα. "

 Ενώ η απόφαση επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι ο Assange «χρησιμοποίησε την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση που του δόθηκε από μια πηγή, για πρόσβαση σε έναν κυβερνητικό ιστότοπο της χώρας του ΝΑΤΟ-1 που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των αστυνομικών οχημάτων», δήλωσε ο Thordarson στον Stundin ότι «ο Assange δεν ζήτησε ποτέ τέτοια πρόσβαση. "

 

 

 Αυτές οι αποκαλύψεις είναι εντελώς καταστροφικές.

«Αυτό είναι το τέλος της υπόθεσης εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ», έγραψε στο Twitter ο πληροφοριοδότης της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, προσθέτοντας, «Αν ο Μπάιντεν συνεχίσει να επιδιώκει την έκδοση ενός εκδότη με κατηγορητήριο ντροπη από πάνω προς τα κάτω με ψευδείς μαρτυρίες που παραδέχτηκε ο ίδιος ο μάρτυρας , η ζημιά στη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελευθερία του Τύπου θα διαρκούσε για μια γενιά. Είναι αναπόφευκτο. "

«Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε μια διεθνή έρευνα για το πώς χειρίζονται την υπόθεση Julian Assange η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Ισημερινός και η Αυστραλία. Η FOIA μου παρέχει αποδείξεις ότι τίποτα δεν είναι φυσιολογικό σε αυτήν την περίπτωση », ανέφερε η ερευνητρια και δημοσιογράφος Stefania Maurizi.

Ειναι ντροπη που η πιο ισχυρή κυβέρνηση στον κόσμο, με όλους τους ουσιαστικά απεριόριστους πόρους της, χρειάστηκε να χτίσει την υπόθεσή της εναντίον του Assange σε ψευδείς μαρτυρίες από διαγνωσμένο ψυχοπαθη και καταδικασμένο παιδοφιλο.

Έτσι εστησαν μια υποθεση εναντίον δημοσιογράφου του οποίου το μόνο «έγκλημα»ηταν οτι έλεγε την αλήθεια για τους ισχυρούς.

Αυτό αφού μάθαμε ότι ο Assange και οι δικηγόροι του κατασκοπεύτηκαν από τη CIA, ότι βασανίζονται, ότι η επταετής de facto φυλάκισή του πριν από τη διετή παραμονή του στο Belmarsh ήταν αυθαίρετη κράτηση και άδικη από την αρχή, και ότι το πρόσχημα για να τον κρατήσει εκεί ήταν από μόνο του ενα μεγαλο ψεμα.

Αυτή είναι μια φάρσα. Το γεγονός ότι αυτός ο άντρας παραμένει πίσω από τα κάγκελα σου προκαλει οργη"














ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. Θυμάμαι σ' έναν σχόλιον κάπου πρίν μερικά έτη, γινόταν ισχυρισμός ότι είναι ό Αντίχριστος καί ότι θά τόν αθωώσουν καί θά προωθηθεί ώς φιλάνθρωπος ό Ιουλιανός Κωλογωνίας = ass angle, μπορεί νά μήν ισχύει γιά τόν άνθρωπον αλλά νά τό έχουμε υπόψιν μήπως κατά λάθος ισχύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις