Μετά την Bild απολογειται και η ισραηλινή Haaretz: ”ο πανικός COVID που διαδίδεται από τους εκφοβιστές των ΜΜΕ και Υπουργείου Υγείας είναι υπερβολικός!”

 

Μετά την Bild η ισραηλινή μεγάλης κυκλοφορίας Haaretz. Παραδέχεται μια ανομολόγητη ως σήμερα αλήθεια. Mιλάει για

εκφοβιστές των ΜΜΕ που ενσπείρουν αδικαιολόγητο πανικό στον κόσμο για τον κορωνοιό. Προτρέπει σε μη δραματοποίηση της κατάστασης να σταματήσει η καταστροφολογία και η τρομοκρατία του κοινού. Μια νέα επικοινωνιακή αρχή που 2 χρόνια ήταν ανύπαρκτη στο συστημικό τύπο.

Μια πρωτοφανής καταχώρηση άρθρου στη Haaretz: ”Ο πανικός COVID που διαδίδεται από τους εκφοβιστές (σσ δεν απέχει πολύ από τον όρο τρομοκράτες αυτούς δηλ. που ενσπείρουν τον τρόμο) των ΜΜΕ και του Υπουργείου Υγείας φαίνεται υπερβολικός αυτή τη στιγμή. Η παραλλαγή του ινδικού δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές και έχει εξαπλωθεί πιο γρήγορα σε άλλες χώρες, και τώρα προφανώς και στο Ισραήλ. Όμως, ο φόβος, που φαίνεται ότι εν μέρει τροφοδοτείται από μια ισχυρή λαχτάρα για κάποιο τηλεοπτικό προσκήνιο, αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές στην κατάσταση από τότε που το τρίτο κύμα του κοροναϊού υποχώρησε τον Μάρτιο” Και λέει πιο κάτω τα εμβόλια θα ανασχέσουν την απειλή άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Haaretz πρωτοτυπεί κι ακολουθεί κάπως γραμμή Bild. Mιλάει για κλίμα πανικού που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί ιθύνοντες με πρώτα τα Υπουργεία Υγείας!!!

Ο τίτλος του άρθρου Haaretz της 27/6/21 είναι: ”Ο πανικός για το τέταρτο κύμα COVID στο Ισραήλ είναι περιττός – και μπορεί να είναι καταστροφικός. ( σσ. αυτή την προτροπή καλό είναι να την λάβουν υπόψιν τους ΜΜΕ και πολιτικοί ιθύνοντες κι αλλού)
Η πιο μεταδοτική παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται στο Ισραήλ. Η απειλή φόβου αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές από το τελευταίο κύμα COVID. Και η μια είναι ο εμβολιασμός ενός 55% και με 2 δόσεις και 2ον σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός σε κίνδυνο προστατεύεται αρκετά καλά (περίπου το 90% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω εμβολιάστηκαν).”

Από την άλλη η ισραηλινή τηλεόραση kann αναφέρει την Κυριακή 27/6/21 ”έξαρση κορωνοϊού σε Τελ Αβίβ, Kfar Saba και Herzliya που έχουν μετατραπεί σε πόλεις σ΄επίπεδο κίτρινης σήμανσης, 115 άτομα διαγνώστηκαν χθες με Corona σε 37 περιοχές’‘. Ωστόσο ο νέος πρωθυπουργός Bennett έχοντας κατά νου την εκπαραθύρωση εξπρές και πολιτική εξαφάνιση του προκατόχου του που έκανε κατ΄ομολογίαν τη χώρα του παγκόσμιο πειραματικό εργαστήριο είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως ”δεν προβλέπεται lockdown για καλοκαίρι αλλά προέτρεψε προς εμβολιασμό.”

 

 

 Η λογική της Haaretz μπορεί να έχει κι αυτή την οπτική: έχουμε πρόβλημα αλλά μην το κάνουμε και βούκινο γιατί βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας καταρρακώνουμε το κύρος της υγειονομικής διαχείρισης που ακολουθήσαμε 2 χρόνια τώρα παρά τις αντιδράσεις… Αλλά και πάλι είναι σαφές ότι παίρνει αποστάσεις από την επικοινωνιακή διαχείριση του τρόμου. Aν προεκτείνουμε τη λογική της Haaretz σημαίνει πως αυτό που τους καταμαρτυρεί για τώρα αυτό έκαναν κι ως τώρα..Το άρθρο υπογράφει ο δημοσιογράφος Amos Harel.Κάτι έχει αρχίσει ν΄αλλάζει….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΔΕIΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
    .
    ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ Ε.Ο.Φ

    .......

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ NON PAPER ΠOY KΡATAEI ΣTA XEΡIA TOY. ΣΤΟ 23:30 TOY BINTEO
    Ο ΔΑΜΙΑΝΙΔΗς

    https://www.youtube.com/watch?v=NpVMbQ9WEj8

    ---------------------------
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ

    Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Εν τω γίγνεσθαι μυστικό και ύπουλο σχέδιο για…ΜΟΝΙΜΟ LOCKDOWN στην Αγγλία!!! Βάζουν τον κορωνοϊό σε…ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!!!
    EΓΓΡΑΦΟ MEMORATUM -----AΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ Ε.Ο.Φ

    http://greeknewsondemand.com/2021/06/27/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b5%ce%bd-%cf%84%cf%89-%ce%b3%ce%af%ce%b3%ce%bd%ce%b5%cf%83%ce%b8%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf/
    .
    Μόλις διέρρευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μνημονίου που φέρεται να έγινε
    από τον Neil M Ferguson του Imperial College of London και στη σελίδα 1 αποκαλύπτεται ένα σοβαρό σχέδιο για τα ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ προς ένα ΜΟΝΙΜΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ. LOCKDOWN του Ηνωμένου Βασιλείου.
    .
    Με λίγα λόγια, αυτό θα πρέπει να κινείται προς ένα μόνιμο κλείδωμα της χώρας από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, με τους λόγους να γίνει αυτό να είναι μια έξαρση των νέων παραλλαγών του ιού της Ινδίας και του Νεπάλ (ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, είναι απλά ένας επαναπροσδιορισμός της αλλεργικής ρινίτιδος)


    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Market στο Ισραήλ δεν επιτρέπει είσοδο ανεμβολίαστων.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=X-dKU_QqZFw


    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις