Το Κάνσας σέρνει την Pfizer στο δικαστήριο για παρενέργειες των εμβολίων COVID-19

 

Η αμερικανική πολιτεία του Κάνσας

οδήγησε την Pfizer στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Η εταιρεία κατηγορείται ότι παραπλάνησε το κοινό σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 αποκρύπτοντας κινδύνους και κάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά του. Σύμφωνα με την πολιτεία, αυτό είναι παράνομο.

«Η Pfizer έχει κάνει πολλαπλούς παραπλανητικούς ισχυρισμούς για να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με το εμβόλιο της», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Κάνσας, Κρις Κόμπαχ, σε δήλωση.

Πρόσθεσε ότι λίγο μετά την κυκλοφορία του εμβολίου το 2021, η Pfizer απέκρυψε στοιχεία που έδειχναν ότι το εμβόλιο συνδέθηκε με επιπλοκές της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των αποβολών και της φλεγμονής μέσα και γύρω από την καρδιά, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

 

 

 «ΟΛΑ ήταν βασισμένα επάνω στην επιστήμη»

Το 2021, ο αμερικανικός ρυθμιστής φαρμάκων FDA συμπεριέλαβε τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα ως παρενέργεια στα ένθετα συσκευασίας των εμβολίων Pfizer και Moderna.

Η Pfizer ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις της εταιρείας για το εμβόλιο «βασίζονται στην επιστήμη».

Το Κάνσας είπε επίσης ότι η Pfizer ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το εμβόλιο της ήταν αποτελεσματικό κατά των μεταλλαγμένων παραλλαγών και θα προστατεύει από ασθένειες και μετάδοση.

Μπαράζ σε μηνύσεις

Πέρυσι, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, υπέβαλε επίσης μήνυση κατά της Pfizer.

Ο Κόμπαχ είπε ότι άλλες πολιτείες συνεργάζονται με το Κάνσας και σύντομα θα καταθέσουν ένα μπαράζ μηνύσεων.

«Ένας άλλος γενικός εισαγγελέας μηνύει την Pfizer. Ο κατάλογος των «συνωμοσιολόγων» μεγαλώνει», σημειώνει ο αναλυτής δεδομένων Ed Dowd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις