ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ...Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την ηπατίτιδα Ε – Κιτρινίζει το δέρμα και προκαλεί φλεγμονή στο συκώτι

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ),

με ανακοίνωσή του προειδοποίησε για την ηπατίτιδα Ε η οποία μπορεί να κιτρινίσει το δέρμα και να προκαλέσει φλεγμονή του ήπατος, καθώς μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο σε επτά ανθρώπους.

Η διεθνής υπηρεσία παρακολούθησης της υγείας ανέφερε ότι περισσότερα από 2.000 ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού έχουν αναφερθεί σε μια επαρχία του Τσαντ, στην κεντρική Αφρική.

Το ξέσπασμα της νόσου ήταν εμφανές στην επαρχία Ουαντάι, η οποία έχει δει μια εισροή προσφύγων που διαφεύγουν από τον πόλεμο στο γειτονικό Σουδάν.

Από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 28 Απριλίου, είχαν αναφερθεί συνολικά 2.092 ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας Ε, πυροδοτώντας ανταπόκριση στη δημόσια υγεία.

Ο Erneau Mondesir, ιατρικός συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή, δήλωσε: «Ένα χρόνο από το ξέσπασμα του πολέμου στο Σουδάν, η κατάσταση για όσους αναζητούν καταφύγιο στο Τσαντ παραμένει τραγική. Αυτό όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των προσφύγων αλλά και για τις κοινότητες υποδοχής».

Η ηπατίτιδα Ε είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής λοίμωξη, που μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένου νερού.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τρομοκρατημένοι πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα προς το Τσαντ από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν πέρυσι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Όμως, οι προμήθειες τροφίμων έχουν μειωθεί σε υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς, όπου οι συνθήκες φοβούνται ότι θα επιδεινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων έχει αναφερθεί στον καταυλισμό Adré, όπου υπάρχει μόνο ένα αποχωρητήριο για κάθε 677 άτομα.

Ο Δρ Mondesir πρόσθεσε: «Η κατάσταση σε όλους τους καταυλισμούς είναι τραγική. Χωρίς έγκαιρη δράση για τη βελτίωση των υποδομών υγιεινής και τη βελτίωση της πρόσβασης σε καθαρό νερό, κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες αύξησης ασθενειών που μπορούν να προληφθούν και άσκοπης απώλειας ζωών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Η ΛΕΠΡΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ17 Ιουνίου, 2024 13:21

    Να πούμε ότι η υπατίτιδα έχει επανεμφανισθεί στην Ελλάδα από τότε που άνοιξαν τα σύνορα με την χασισοφυτεία με τους σιχαμερούς τετραγωνοκέφαλους αλβανούς υπάνθρωπους όπως και η φυματίωση αλλά και η ψωρίαση,ενώ υπάρχουν σε αλβανοειδή στην Ελλάδα και αρκετά κρούσματα χολέρας,στην χασισοφυτεία είχαν προ ετών επιδημία χολέρας με δεκάδες νεκρούς,επίσης υπάρχουν και αρκετά κρούσματα λέπρας σε αλβανοειδή στην χασισοφυτεία και τρία επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα λέπρας σε αλβανοείδη στην Ελλάδα και τα τρία στην Πάτρα,το τελευταίο προ δύο ετών όταν μία ολόκληρη φαμίλια αλβανοειδών εντοπίστηκε με λέπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις