Ουκρανία: Έντεκα βασανισμένα αγόρια επέστρεψαν χωρίς όργανα...!!!

 

Έντεκα βασανισμένα αγόρια

επέστρεψαν χωρίς όργανα. Οι Ουκρανές μητέρες είναι εξαγριωμένες. Οι γιοι τους σύρονται στην πρώτη γραμμή να πολεμήσουν σε ένα πόλεμο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν βαρεθεί και ζητούν απαντήσεις. Οι μητέρες θέλουν να μάθουν γιατί συλλέγονται τα όργανα των γιων και των συζύγων τους, λέει ο Clayton Morris του Redacted.

Αφού τους πέταξαν στη μηχανή του κιμά, οι γυναίκες παίρνουν πίσω τα σώματα και κάνουν μια φρικτή ανακάλυψη: τα όργανα αφαιρέθηκαν χειρουργικά. Αυτά πωλούνται συχνά στη μαύρη αγορά για πολλά χρήματα.

 

 

Εγκληματικά δίκτυα

Το 2021, δημοσιεύτηκε μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Leiden σχετικά με τα εγκληματικά δίκτυα πίσω από την εμπορία οργάνων. Η Ουκρανία φαίνεται επίσης να παίζει ένα σοβαρό ρόλο σε αυτό. Στη λεγόμενη υπόθεση Medicus, οι δότες και οι λήπτες των παράνομα μεταμοσχευμένων νεφρών προέρχονταν μεταξύ άλλων από την Ουκρανία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως αφού ένας άνδρας πιάστηκε στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου, και παραδέχτηκε ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση νεφρού για την οποία θα είχε λάβει 15.000 δολάρια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ερεύνησε την κλινική, όπου βρέθηκε ο λήπτης του νεφρού, καθώς και στοιχεία για 24 παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρού. Υπάρχει η υποψία ότι ο πραγματικός αριθμός των μεταμοσχεύσεων που πραγματοποιήθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα ποσά που έλαβαν οι δωρητές ανήλθαν σε $30.000.

Οι παραλήπτες ήρθαν σε επαφή με το δίκτυο μέσω email. Ιδιαίτερα στα ισραηλινά κέντρα αιμοκάθαρσης, οι νεφροπαθείς ήταν γνωστό ότι συμμετείχαν στην οργάνωση παράνομων μεταμοσχεύσεων νεφρού, κυρίως στο εξωτερικό. Οι παραλήπτες πλήρωσαν 108.000 δολάρια για τη μεταμόσχευση.

Για την υπόθεση Medicus ασκήθηκαν ποινικές διώξεις επτά ατόμων. Μέχρι το 2008, ήταν σύνηθες για τους Ισραηλινούς ασφαλιστές υγείας να καλύπτουν το κόστος των μεταμοσχεύσεων που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τη νομιμότητά τους.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις