Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


 Η Ρωσία απαγορεύει την κρυπτογράφηση για να ενισχύσει το ρούβλι, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι κυρώσεις εξαπλώνονται.


Η Ρωσία θα επιβάλει αυστηρή απαγόρευση της γενικής κυκλοφορίας κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin, επιτρέποντας μόνο ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που εκδίδονται εντός της δικαιοδοσίας της. Η πρωτοβουλία αυτή, με επικεφαλής τον Anatoly Aksakov, πρόεδρο της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τη χρηματοπιστωτική αγορά, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κυβερνητικής προσπάθειας για τον έλεγχο του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.


Ο Aksakov δήλωσε ότι η επικείμενη νομοθεσία αποσκοπεί στον περιορισμό των μη ρωσικών επιχειρήσεων κρυπτογράφησης για την ενίσχυση της κυριαρχίας του ρουβλίου, εξηγώντας:


"Τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που εκδίδονται στη ρωσική δικαιοδοσία και τα ψηφιακά ρούβλια θα επιτρέπονται. Η ανάγκη απαγόρευσης οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα το κρυπτονόμισμα - είναι ένα οιονεί νόμισμα που αντικαθιστά το ρούβλι στη χώρα. Αλλά μόνο το ρωσικό ρούβλι εκπληρώνει την αποστολή της νομισματικής μονάδας, οπότε ελήφθη αυτή η απόφαση".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις