Απόφαση - σταθμός κατά του φιάσκου των δυτικών κυρώσεων - Δικαίωση για τον Ρώσο μεγιστάνα Mordashov

Απόφαση - σταθμός κατά του φιάσκου των δυτικών κυρώσεων - Δικαίωση για τον Ρώσο μεγιστάνα Mordashov 

Με μία απόφαση - σταθμό,

η οποία δημιουργεί προηγούμενο, η ρωσική εταιρεία κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικού εξοπλισμού Power Machines, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Alexey Mordashov, κέρδισε αγωγή κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PetroVietnam του Βιετνάμ.
Η ρωσική εφημερίδα RBC, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι συζητείται η κατακύρωση ποσού περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Power Machines.
Η αγωγή της Power Machines, που κατατέθηκε στη Σιγκαπούρη, αποσκοπούσε στην ανάκτηση κεφαλαίων που είχαν επενδυθεί για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βιετνάμ, ένα έργο που σταμάτησε το 2018, αφού η Power Machines τέθηκε υπό αμερικανικές κυρώσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μεγάλη δικαστική νίκη

Ο ρωσικός όμιλος κέρδισε την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Η Power Machines είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο οι όροι της απόφασης είναι εμπιστευτικοί και δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν από καμία πλευρά σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Τα ρωσικά δικαστικά αρχεία έδειξαν ότι η Power Machines κατέθεσε επίσης αγωγή σε δικαστήριο της Μόσχας στις 2 Φεβρουαρίου κατά της PetroVietnam και του αντιπροσώπου της στη Ρωσία.
Δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες της αγωγής αυτής.

Δικαστικό προηγούμενο

Η υπόθεση Mordashov δημιουργεί προηγούμενο για μελλοντικές διεθνείς διαιτησίες που αφορούν ρωσικές εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων, ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Ποιος είναι ο Alexey Mordashov

Ο Alexey Alexandrovich Mordashov είναι ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της Severstal, της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας χάλυβα και εξόρυξης.
Από τον Μάρτιο του 2022, το Bloomberg Billionaires Index εκτιμά την προσωπική καθαρή περιουσια του ε 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον καθιστά το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στη Ρωσία.
Στην κατάταξη του Forbes 2021, η οποία λαμβάνει υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία ολόκληρης της οικογένειας, ο Mordashov κατατάσσεται πρώτος μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων (29,1 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Ρώσος μεγιστάνας υπόκειται σε κυρώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις