Η δικαιοσύνη δεν είναι τόσο γρήγορη για τη FEMA που πιάστηκε στο Μάουι

 

Λιγότερο από 20 μίλια

από τον καυτό ήλιο, το τρελό σερφ και τα τουριστικά σημεία της παραλίας Waikiki, απομονωμένες γωνιές του Pearl Harbor και της βάσης Marine Corps της Χαβάης στην προσήνεμη πλευρά της Χονολουλού φιλοξενούν επί του παρόντος 345 «προσκεκλημένους» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, τους οποίους έχει η JAG κατηγορησει ότι επιδείνωσε την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στη Λάχαινα και προκάλεσε απαίσια σφαγή σε ντόπιους και τουρίστες.

Το λέω αυτό με πεισματική βεβαιότητα, γιατί είχα μια μοναδική ευκαιρία να δω την αποφασιστικότητα της JAG στο χειρισμό των Deep Staters χωρίς ευπρέπεια και των οποίων η μοναδική, στρεβλή εστίαση επικεντρωνόταν στη στέρηση της ιδιοκτησίας, του βιοπορισμού και, χειρότερα, της ζωής των αθώων. Αυτό που είδα δεν ήταν τα στρατιωτικά δικαστήρια του GITMO ή του Camp Blaz που έχω περιγράψει με κόπο σε αμέτρητα άρθρα, αλλά μάλλον «προκαταρκτικές ακροάσεις» στις οποίες ένας στρατιωτικός δικαστής ακούει την πιθανή αιτία και καθορίζει εάν ένας κρατούμενος ή «εχθρικός μαχητής» μεινει ζωντανος η παε ισε αλλου κοσμους.

Για αρκετές ημέρες, παρατήρησα αθόρυβα τις προσαγωγές πέντε υπαλλήλων της FEMA, συμπεριλαμβανομένου του Διαχειριστή της Περιφέρειας 9, Robert J. Fenton, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τον Οκτώβριο του 2023, όταν οι πεζοναύτες των ΗΠΑ στο Μάουι τον έπιασαν να σχεδιάζει τον φρικιαστικό θάνατο πολιτών που έδωσαν μαρτυρία για τις θηριωδίες της FEMA στα νησιά.Σχεδίαζε να τους μεταφέρει με πλοίο στην ανοικτή θάλασσα και να τους πεταξει στον Ειρηνικό για να προσελκύσει δεκαδες καρχαριες που δε θα αφηναν αποδεικτικα στοιχεια.

Σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών που μετατράπηκε σε ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο, ο Fenton κλειδωμένος με χειροπέδες και αιχμάλωτος με μια πορτοκαλί φόρμα, έλαβε εντολή από έναν δικαστή να καθίσει σιωπηλά δίπλα στον δικηγόρο του, ενώ ένας εισαγγελέας της JAG εξηγούσε γιατί έπρεπε να να δικαστεί για προδοσία. Ο εισαγγελέας είπε ότι αν το όραμα του Fenton είχε πραγματοποιηθεί, αμέτρητοι πολίτες στη Lahaina θα είχαν γίνει δόλωμα καρχαρία. Τα αποδεικτικά στοιχεία του που εμπλέκουν τον Fenton περιελάμβαναν τις σημειώσεις του Fenton και μια φωνητική ηχογράφηση του να παρουσιάσει το πρόγραμμα «δόλωμα καρχαρία» σε φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας 9 της FEMA στην Καλιφόρνια.

«Κύριε, βρισκόμαστε έξι μήνες στο δρόμο, και μέχρι σήμερα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι αγνοούμενοι. Είναι, επομένως, πιθανό και μάλιστα πιθανό ότι ο Ρόμπερτ Φέντον, ως περιφερειακός διευθυντής της FEMA, υλοποίησε πράγματι το σχέδιό του σε κάποιο βαθμό, για το οποίο αυτή τη στιγμή αγνοούμε. Αλλά αν δεν το έκανε, σαφώς θα το έκανε, όπως αποδεικνύεται από τη δική του φωνή. Ζητάμε να κρατηθεί στο δικαστήριο», είπε ο εισαγγελέας στο πανελ.

Ούτε στον Fenton ούτε στον δικηγόρο του επιτράπηκε να αντικρούσουν το αίτημα ή να παρουσιάσουν απαλλακτικά στοιχεία. ο δικαστής είπε ότι είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα και ότι ο Fenton ήταν πιθανότατα το άτομο που το διέπραξε και αποφάσισε ότι ο Fenton θα μεταφερθεί στο GITMO το συντομότερο δυνατό για να δικαστεί, σε χρόνο που καθορίζεται από τον Αντιναύαρχο Darse E. Crandall. Λίγη ώρα αργότερα, δύο πεζοναύτες συνόδευσαν τον Fenton έξω από το υπόστεγο. Η 15λεπτη ακρόαση ήταν κομμένη και ολιγολεπτη και στερήθηκε θεατρικότητας.

Δεν μπορώ να περιγράψω όλα όσα είδα και έμαθα σε ένα μόνο άρθρο. Καθώς δε ξερω τι να πρωτογραψω, θα εμπλουτίσω μια ντουζίνα ιστορίες που περιγράφουν λεπτομερώς αυτό που, καλώς και κακώς, ήταν μια αποκαλυπτική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, μοιράζομαι σκέψεις που προέκυψαν από συνομιλίες με στρατιωτικό προσωπικό που επιβλέπει τις ακροάσεις και φρουρεί τους κρατούμενους.

Εν ολίγοις, η δικαιοσύνη δεν είναι γρήγορη. Αντίθετα, το διάστημα μεταξύ της σύλληψης ενός Deep Stater και της προσαγωγής του σε δίκη είναι συχνά μια παρατεταμένη, επίπονη υπόθεση - που διαρκεί εβδομάδες, μήνες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρόνια, μια αιωνιότητα που έχει δημιουργήσει εχθρότητα και διχασμό μεταξύ των Λευκών Καπέλων με το κλείσιμο της απειλής του Deep State. Οι συγκρούσεις που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση της δικαιοσύνης μπορούν να αποδοθούν σε δύο συμπληρωματικές μεταβλητές: τη γραφειοκρατία και την ικανότητα του Deep State να αναγεννάται σε πλήρη υγεία μόνο από ένα κομμάτι ιστού.

«Το Deep State αρνείται να πεθάνει», μου είπε ένας αξιωματικός της JAG στο MCBH. «Στην ιστορία, λειτουργούμε με κορυφαία απόδοση όσον αφορά την απομάκρυνση των υποθέσεων από τα βιβλία. εκτός αρχείου, είμαστε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι επειδή έχουμε 340 υπό κράτηση που περιμένουν ακροάσεις που δεν χρειάζονται καν. Θέλετε να μάθετε γιατί; Ο καθένας από αυτούς είναι ένοχος και πρέπει απλώς να πάει κατευθείαν στο GITMO. Έχουμε επεξεργαστεί μόνο 150 υποθέσεις από τον Αύγουστο, όλες οι FEMA πιάστηκαν στο Μάουι και μεταφέρθηκαν εδώ. Ξέρω ότι έχουν επίσης γεμίσει τα χέρια τους στο GITMO, αλλά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πιο γρήγορα. Η όλη ιδέα αρχικά ήταν ότι η έξοδος από το δίκτυο θα κατέρρεε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο, αλλά δεν έχει γίνει έτσι. Αν καταργήσουμε τις ακροάσεις και τα δικαστήρια και απλώς τα παρατάξουμε για εκτελεστικά αποσπάσματα, θα φτάσουμε ν γινουμε ιδιοι με αυτους».

 Άλλοι αξιωματικοί στο MCBH εξεφρασαν το συναίσθημά τους και περιέγραψαν με ενοχλητικές λεπτομέρειες πώς οι φαινομενικά καθαροί πράκτορες της FEMA γίνονται άγριοι στην αιχμαλωσία. Ένας πράκτορας που κατηγορήθηκε για τον πυροβολισμό δύο οικογενειών στη Lahaina είχε λυσσάξει για την ποιότητα των γευμάτων του MCBH, ισχυριζόμενος ότι οι πατάτες του είχαν αρρωστήσει στο στομάχι. Για να αποδείξει την άποψη του, κατέβασε το παντελόνι του, έσκυψε στη μέση, άνοιξε τους γλουτούς του με τα χέρια του και ψέκασε με εκρηκτική διάρροια στα τοιχώματα του κελιού σαν να ήταν ερμηνευτική τέχνη.
Στη συνεχεια ξαναβρέθηκα στη συνοδεία μου, έναν ευγενικό αλλά τραχύ καπετάνιο του Σώματος Πεζοναυτών που μου είχε πει νωρίτερα ότι αντιπαθούσε τους αδιάκριτους δημοσιογράφους, τους ρεπόρτερ και τους πολιτικούς παρεμβαίνοντες, αλλά είχε λάβει οδηγίες να μου επιδείξουν «εύλογη ευγένεια», υπονοώντας ότι κι εγώ, θα μπορούσα να καταλήξω στη λάθος πλευρά της πόρτας ενός κελιού, αν περιπλανιόμουν ασυνόδευτος σε απαγορευμένες περιοχές. Είπε ότι δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους που έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις. Όταν ρώτησα πόσα είναι τα πάρα πολλά, μου είπε, «Μην ρωτας πολλα», με ένα σχεδόν ανεπαίσθητο χαμόγελο.

Έριξα μια ματιά προς τον ουρανό καθώς τρία ελικόπτερα πετούσαν και κατευθύνθηκαν νότια.

«Θα πάνε στο Μάουι», είπε ο συνοδός μου.

«Ακόμα πολεμάς εκεί;» Ρώτησα.

«Δεν τελειώνει», είπε νηφάλια. «Δεν είναι τόσο έντονο όσο πριν, αλλά ναι. Οι δυνάμεις του Μπάιντεν προσγειώνουν αεροπλάνα στο Οάχου και κρυφά άντρες εκεί, με ελικόπτερο, βάρκα, μικρά αεροπλάνα. Τους σπρώχνουμε έξω, τους εξαλείφουμε, τους πιάνουμε, οτιδήποτε, και στέλνουν κι άλλα, κι εμείς στέλνουμε κι άλλα».

Μίλησε λες και η σύγκρουση ήταν μια διελκυστίνδα που δεν είχε κερδίσει.

«Θα σας δείξουμε τη Δευτέρα. Θα πας μαζί μας», είπε επί της ουσίας. «Και ελπίζω, να το επιστρέψουμε μαζί μας το βράδυ».

Παρέδωσα το σήμα επισκέπτη μου και η συνοδός μου επέστρεψε το κινητό μου. Επέστρεψα μ ένα UBER στο ξενοδοχείο μου δύο τετράγωνα μακριά από την παραλία Waikiki, όπου άρπαξα ένα υπερτιμημένο μπιφτέκι και πατάτες τηγανητές ενώ περίμενα μια συνάντηση με τον "Captain Pete", έναν ιδιοκτήτη τουριστικού σκάφους που είχε δεχτεί πυρά της FEMA ενώ μετέφερε τους εκτοπισμένους κατοίκους της Lahaina σε ασφαλέστερες ακτές. το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ήταν Παρασκευή απόγευμα και ο λαμπρός ουρανός πρόσφερε μια μακρινή θέα του Μολοκάι και του Μάουι, που σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθεί να είναι εμπόλεμη ζώνη. Καθώς στεκόμουν στον παράδεισο και σφίγγω την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μου, μια σκληρή και πιθανώς ατελείωτη μάχη γινόταν μόλις 80 μίλια μακριά.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις