Κλάπηκαν χημικοι πυραυλοι από αποθήκη όπλων του στρατού στο Κεντάκι

 

Εξήντα χημικοί πύραυλοι

χάθηκαν από μια αποθήκη χημικών όπλων του αμερικανικού στρατού στο Κεντάκι την περασμένη εβδομάδα καθώς εργάτες -στρατιωτικοί και πολιτικοί εργολάβοι- έσπευσαν να καταστρέψουν τα παλια πυρομαχικα σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1997 και προσχώρησαν 193 χώρες.

Η εκτεταμένη Blue Grass Army Depot (BGAD) διατηρουσε κάποτε 51.000 πυραύλους M55 με νευρικό παράγοντα GB - που ονομάζεται επίσης αεριο Sarin - που αποθηκευοντουσαν σε ασφαλή τσιμεντένια και χωμάτινα καταφύγια στα 14.500 στρέμματα του BGAD. Οι πύραυλοι και άλλοι παράγοντες που επηρεαζουν το νευρικο συστημα βρίσκονταν στο BGAD από τη δεκαετία του 1940.

Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον σύγχρονο πόλεμο, όπου εκτιμάται ότι σκότωσαν τουλάχιστον 100.000. Παρά το γεγονός ότι η χρήση τους απαγορεύτηκε στη συνέχεια από τη Σύμβαση της Γενεύης, οι χώρες συνέχισαν να αποθηκεύουν τα όπλα έως ότου η συνθήκη απαιτούσε την καταστροφή τους. Το BGAD ήταν μία από τις δύο εναπομείνασες αποθήκες χημικών όπλων στις ΗΠΑ, με την άλλη να είναι η Army Pueblo Chemical Depot στο Κολοράντο, η οποία παροπλίστηκε το τελευταίο από τα όπλα της στις 22 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Περισσότεροι από 2.500 στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν την κατάλληλη άδεια ασφαλείας, εργάστηκαν στο τελικό στάδιο της εκστρατείας καταστροφής χημικών όπλων της BGAD. Η καταστροφή περιελάμβανε τη μεταφορά των πυραύλων σε ένα εργοστάσιο που ολοκληρώθηκε το 2015 και άρχισε να καταστρέφει όπλα το 2019, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται εξουδετέρωση για την αραίωση των θανατηφόρων παραγόντων για απόρριψη.

Στις 7 Ιουλίου, ένας ειδικός CBRN του Στρατού των ΗΠΑ (MOS 74D) που σταθμεύει στο BGAD επικοινώνησε με το γραφείο του συνταγματάρχη J.D. Keirsey, διοικητή της 5ης Ομάδας Ειδικών Δυνάμεων και μέλος του Συμβουλίου Λευκών Καπέλων, λέγοντας ότι έπρεπε να συζητήσει ένα κρίσιμο στρατιωτικό θέμα. Ο βοηθός του συνταγματάρχη ρώτησε τον στρατιώτη γιατί προσέγγισε τις Ειδικές Δυνάμεις αντί να ακολουθήσει την αλυσίδα διοίκησης του.

«Κύριε, ζητώ συγγνώμη για το ακατάλληλο πρωτόκολλο, αλλά δεν ξέρω ποιον μπορώ να εμπιστευτώ. Έχω καταλαβει ότι μπορώ να εμπιστευτώ οποιονδήποτε απαντά σε αυτή τη γραμμή», είπε ο στρατιώτης.

Ο βοηθός τον παρακάλεσε να μην μοιραστεί τις ανησυχίες του σε ανοιχτή γραμμή και του έδωσε οδηγίες για το πώς να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα.

Στο μήνυμα, ο στρατιώτης αναγνώρισε τον εαυτό του ως ειδικό σε ΧΒΡΠ στο BGAD που έχει επιφορτιστεί με την καταγραφή σειριακών αριθμών όπλων που έχουν προγραμματιστεί για καταστροφή. Είπε ότι οι πύραυλοι νευρικού παράγοντα 60 GB που είχαν προγραμματιστεί για καταστροφη την Παρασκευή δεν βρίσκονταν στα ράφια αποθήκευσης όπου τους είχε δει την Τετάρτη, αφού είχε άδεια την Πέμπτη. Έγραψε ότι κανείς στην τοποθεσία δεν φαινόταν ιδιαίτερα ανήσυχος που δεν μπορούσε να εξηγήσει το πού βρίσκονται οι πύραυλοι. Περιέγραψε τους αυστηρούς κανονισμούς για την καταστροφή όπλων. Οι σειρικοί αριθμοί ελέγχονται τρεις φορές - προτού ένα όπλο φύγει από το καταφύγιο, καθώς τοποθετείται σε ένα φορτηγό για μεταφορά και στη διάθεση. Μόλις καταστραφεί ένα όπλο, ο σειριακός του αριθμός, αποθηκευμένος και χρωματικός σε συσκευές που μοιάζουν με iPad, αλλάζει από κόκκινο (ενεργο) σε πράσινο (καταστραφη ή αδρανή). από τη βάση δεδομένων, είπε.

«Έχει γίνει με τετοιο τροπο για να μοιάζει σαν να μην υπήρχαν ποτέ αυτοί οι πύραυλοι», έγραψε.

Το μήνυμα πήγε στον συνταγματάρχη Keirsey, ο οποίος το διαβίβασε στον στρατηγό Smith. Εάν η ιστορία του CBRN ήταν αληθινή, μόνο κάποιος στο Τμήμα Άμυνας του εγκλήματικου καθεστώτος θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει τους σειριακούς αριθμούς από μια περιορισμένη βάση δεδομένων και να ενορχηστρώσει την κλοπή θανατηφόρων χημικών όπλων.

Δεν μπορεί κανείς απλά να φύγει με πυραύλους M55 στον ώμο του. το καθένα είναι 75 λίβρες(35 κιλα) και μήκους 78 ιντσών(2 μετρα). Ο κλέφτης θα έπρεπε επίσης να συμβιβάσει την κλοπή με τους ένοπλους φρουρούς που προστατεύουν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης - μια προβληματική ληστεία.

Πηγή από το γραφείο του στρατηγού Σμιθ είπε ότι ο στρατηγός επιβεβαίωσε την εκδοχή του CBRN για τα γεγονότα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις που δόθηκαν από αξιωματούχους του καθεστώτος.

Ο παράνομος πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν με ασφάλεια όλα τα αποθηκευμένα χημικά πυρομαχικά, προσθέτοντας: «Τώρα είμαστε απαλλαγμένοι από χημικά όπλα».

Τ Λευκα Καπελα που ερευνούσαν την εξαφάνιση αρνήθηκαν να υποθέσουν γιατί το Deep State θα εκλεβε απαρχαιωμένα όπλα, καθώς μπορεί να έχει πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία με μεγαλύτερη φονικότητα.

Επεξεργασία: Η ιστορία ενημερώθηκε για να περιλαμβάνει τον αριθμό των ρουκετών που λείπουν (60.)

Ενημέρωση: Μόλις άκουσα (το απόγευμα της Κυριακής) οτι οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και οι ειδικοί σε χημικά όπλα έχουν ανακτήσει και τους 60 πυραύλους. Βρίσκομαι στη διαδικασία συλλογής και επαλήθευσης λεπτομερειών και ελπίζω να δημοσιεύσω ένα άρθρο  αύριο.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..













 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις