ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ....!!!


Το ζελέ της αλόης είναι απολύτως ασφαλές ενώ τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν ανησυχία αφορούν το εκχύλισμα των φύλλων το οποίο δεν μπορεί να το βρει ο άνθρωπος στο εμπόριο, αφού το χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για έρευνα, ξεκαθάρισε από το στούντιο της ΕΡΤ ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής βιοχημείας – βιοτεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε και ο καλλιεργητής αλόης Μιχάλης Φετοκάκης ζητώντας να ανακληθούν δηλώσεις περί μη ελεγμένης παραγωγής.

«Το θέμα αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια από μια από δύο τρεις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες δούλευαν με το εκχύλισμα των φύλλων της αλόης, το πράσινο μέρος, διότι εκεί είχαν βρεθεί αρκετές ουσίες με πιθανή αντικαρκινική δράση και στα πλαίσια της μελέτης για να αποδείχθεί έπρεπε να γίνει και η λεγόμενη διαδικασία του ρίσκου, δηλαδή της εκτίμησης κινδύνου. Βρέθηκε λοιπόν ότι σε κάποια ζωικά μοντέλα κάποιες ουσίες από το εκχύλισμα των πράσινων φύλλων μπορούν να είναι εν δυνάμει καρκινογόνες. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το ζελέ που διατίθεται προς κατανάλωση.

΄Όταν κανείς κάνει μελέτη για να αποδείξει την αντικαρκινική δράση ενός φαρμάκου ενδεχομένου αυτή η μελέτη περιλαμβάνει και πιθανή καρκινογόνο δράση. Θα ξέρετε ενδεχομένως ότι όλα τα φάρμακα τα αντικαρκινικά σε ένα βαθμό προκαλούν και καρκίνο. Επομένως να μην μας μπερδεύει, να μην κάνουμε και ζημιά στους καλλιεργητές, τόνισε ο καθηγητής.

Ο καλλιεργητής από τη Χίο, Μιχάλης Φετοκάκης, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη με ξένο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αλόη ενδέχεται να προστεθεί σε λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με πιθανώς καρκινογόνες ουσίες. « Κάποιος δημοσιογράφος το διάβασε λίγο βιαστικά και επιπόλαια και έκανε μια μετάφραση που μας πήρε στο λαιμό του», είπε ο καλλιεργητής προσθέτοντας: «Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε απογοητευτεί και τρομοκρατηθεί. Μας καλούν οι πελάτες και χονδρικής και λιανικής ζητώντας εξηγήσεις. Ελεγχόμαστε από τον ΕΦΕΤ και από φορέα βιολογικής πιστοποίησης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

Σχόλια

  1. Για να κανω ενα αλλο απλο παραδειγμα.
    Πατατες, αν ειναι εκτεθειμενες στον ηλιο γινονται δηλητηριο, αν ειναι κατω απο τη γη. . . φαγητο!
    Το θεμα ειναι πως τα ΜΜΕ/ΜΜΠ θα παρουσιασουν την ειδηση!
    Αν θα πουνε μισες λεξεις, αλλαγμενες, μονταζ,κλπ. Αυτο κανανε και με την Αλοη.
    Ειπανε η αλοη, γενικα, και οχι το εξωτερικο των φυλλων.
    Αυτο λεγετε προπαγανδα! Ο σκοπος που το κανουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις