ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ CHANCE SALTZMAN

 

Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall

έκανε τη Δευτέρα την άνευ προηγουμένου κίνηση παραχώρησης «αποστολής εκτέλεσης» στον στρατηγό Chance Saltzman, ο οποίος επρόκειτο να κρεμαστεί στο Camp Blaz στις 10:00 π.μ. χθες το πρωί, είπε μια πηγή της JAG.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών και η JAG έκριναν τον Saltzman ένοχο για προδοσία και βοήθεια και συνέργεια στον εχθρό, και μια ομάδα τριών αξιωματικών αποφάσισε τη μέγιστη ποινή - τον θάνατο.

Στις 8:00 π.μ., ο Saltzman, έχοντας μόλις φάει αυτό που θα ήταν το τελευταίο του γεύμα, έλαβε την είδηση ότι δεν θα τον κρεμουσαν εκείνη την ημέρα.

Ο ναύαρχος Crandall, είπε η πηγή μας, δεν είχε διαδώσει την αιτιολόγησή του για την αναστολή της εκτέλεσης, ούτε είπε εάν ήταν μόνιμη ή αναβολή.

«Σίγουρα είναι η πρώτη. Η αγχόνη ήταν έτοιμη και μερικοί αξιωματούχοι είχαν πετάξει για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση. Αλλά ο ναύαρχος Crandall πρέπει να είχε έναν λόγο να το ακυρώσει. Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή απόγευμα, ο Saltzman μίλησε με τους ανακριτές της JAG, κάτι που είναι ασυνήθιστο γιατί μόλις εκδοθεί μια ετυμηγορία, δεν υπάρχουν άλλες συνεντεύξεις ή ανακρίσεις», είπε η πηγή μας.

Ο Σάλτζμαν πέρασε περίπου τρεις ώρες μιλώντας με τους ερευνητές, πρόσθεσε.

«Η συνέντευξη δεν θα γινόταν χωρίς την έγκριση του ναυάρχου. Απλώς κάνω εικασίες εδώ, αλλά, ξέρετε, ο Σάλτζμαν πρέπει να είπε κάτι για να κερδίσει μια αναβολή. Αυτή τη στιγμή, οι μόνοι που γνωρίζουν τι είπε είναι οι ερευνητές και ο ναύαρχος Κράνταλ. Κανονικά του αρέσει να τελειώνει αυτές τις εκτελέσεις το συντομότερο δυνατόν», είπε η πηγή μας.

Θα κοινοποιήσουμε πρόσθετες πληροφορίες μόλις τις λάβουμε.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS














ΠΗΓΗ


Σχόλια

  1. Λέτε να έπεσε το σήμα από κανέναν Νεντανιάχου;
    Γιατί η φατσούλα του, θυμίζει δίδυμο του σκουληκιού Ζελένσκι.
    Μπα!....συμπτώσεις μάλλον.

    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις