Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι οι παιδεραστές είναι «παιδιά του Θεού».

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος

δηλώνει ότι οι παιδεραστές είναι «παιδιά του Θεού».

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι οι παιδεραστές είναι «παιδιά του Θεού» και προέτρεψε τους χριστιανούς να αντιμετωπίζουν τους παιδεραστές με την «αγάπη και τον σεβασμό» που τους αξίζει.

Ο Πάπας έκανε τις περίεργες δηλώσεις του τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης με μια ομάδα Ιησουιτών ιερέων στην Ουγγαρία και δημοσιεύτηκαν την Τρίτη από το La Civilta Cattolica, ένα ιταλικό ιησουιτικό περιοδικό.

«Πώς προσεγγίζουμε, πώς μιλάμε στους υβριστές που νιώθουμε απεχθή; Ναι, κι αυτοί είναι παιδιά του Θεού. Αλλά πώς μπορείς να τους αγαπήσεις;» είπε ο Φραγκίσκος στους συναδέλφους του ποιμένες.

Μήνυμα Nypost.com:

Ο 86χρονος ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε σε μια ερώτηση ενός Ούγγρου Ιησουίτη που ρώτησε: «Το Ευαγγέλιο μας ζητά να αγαπάμε, αλλά πώς αγαπάμε τους υβριστές ταυτόχρονα;»

Ο Πάπας αναγνώρισε ότι η απάντηση σε αυτό το «ισχυρό ερώτημα» δεν ήταν «εύκολη».

Ο Φράνσις εξήγησε ότι ένα σεξουαλικό θηρίο πρέπει να καταδικάζεται «αλλά ως αδερφός» που εξακολουθεί να αξίζει αγάπη και φροντίδα.


«Υπάρχει μια λογική, ένα είδος αγάπης για τον εχθρό που εκφράζεται και με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε. «Και αυτό δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις και να το ζήσεις. Ο θύτης είναι εχθρός».

Ενώ ο Πάπας μιλούσε για σεξουαλική κακοποίηση γενικά, το βασικό μήνυμα της απάντησής του είναι το συγκλονιστικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Καθολική Εκκλησία, στο οποίο γενιές παιδεραστών ιερέων κακοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Μόλις τον περασμένο μήνα, μια έκθεση από την πολιτεία του Μέριλαντ αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 150 καθολικοί ιερείς από την Αρχιεπισκοπή της Βαλτιμόρης έχουν κακοποιήσει περίπου 600 παιδιά κατά τη διάρκεια των 80 ετών, κυρίως ατιμώρητα.

«Όταν ακούς τι αφήνει η κακοποίηση στις καρδιές των κακοποιημένων ανθρώπων, η εντύπωση που έχεις είναι πολύ ισχυρή», είπε ο Φραγκίσκος στους συμπολίτες του Ιησουίτες στη συγκέντρωση της 29ης Απριλίου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. «Ακόμη και το να μιλάς με τον θύτη είναι φρίκη. Δεν είναι εύκολο.”

«Αλλά είναι και παιδιά του Θεού», σημείωσε, αναφερόμενος σε σεξουαλικά αρπακτικά. «Αξίζουν τιμωρία, αλλά και ποιμαντική φροντίδα. Πώς το διασφαλίζουμε αυτό; Όχι, δεν είναι εύκολο».

Κατά τη διάρκεια των 10 ετών του στον θρόνο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Φραγκίσκος ίδρυσε μια επιτροπή για την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών και ενίσχυσε τους νόμους της Εκκλησίας για τη σεξουαλική κακοποίηση των κληρικών.

Αλλά οι προσπάθειες του Πάπα να εκτονώσει την κρίση παρεμποδίστηκαν από ένα κύμα παραιτήσεων υψηλού προφίλ από την Ποντιφική Επιτροπή για την Προστασία των Ανηλίκων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φραγκίσκος προέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να επιδιώξουν μια «πνευματικότητα ανάκαμψης» με επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις