ISKANDER μεταφερουν οι Ρωσοι στα συνορα....Η Ουκρανία μάλλον θα πάψει να υπάρχει με την σημερινή της μορφή

 9K720 Iskander-M - Russian Short Range Ballistic Missile System - YouTube

Δραματικές συνομιλίες μεταξύ Β. Πούτιν και Α. Μέρκελ έλαβαν χώρα πριν λίγο

στον απόηχο εξαιρετικά δυσάρεστων ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα ως απάντηση στην μεταφορά του Στόλου της Κασπίας ενώ οι Ρώσοι μετέφεραν βαλλιστικά συστήματα Iskander στα ουκρανικά σύνορα

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι μεταδίδουν πως το ΝΑΤΟ μετέφερε μέσω της Πολωνίας στην Ουκρανία ΤΟΜΑ M2 Bradley και το ελαφρύ βρετανικό άρμα μάχης FV101 Scorpion.

Τ-90 εναντίον M2 Bradley και FV101 Scorpion!

Οι Ρώσοι μετέδωσαν πως το ΝΑΤΟ μέσω της Πολωνίας παρέδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως παραδόθηκαν αμερικανικά ΤΟΜΑ M2 Bradley και το ελαφρύ βρετανικό άρμα μάχης FV101 Scorpion!

Οι αμερικανικές και βρετανικές ενισχύσεις μεταφέρονται στην γραμμή αντιπαράθεσης στο Ντονμπάς.

Το γεγονός αυτό, αναφέρουν οι Ρώσοι, σήμανε συναγερμό και ανάγκασε την Μόσχα να μεταφέρει με την σειρά της άρματα μάχης T-90A.

Δεν είναι απίθανο οι Ρώσοι να λένε την αλήθεια καθώς πριν ημέρες υπήρχε η πληροφορία πως οι ΗΠΑ μεταφέρουν δυνάμεις από την Μέση Ανατολή προς την Αν. Ευρώπη ενώ χτες η Ρωσία μίλησε για “ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας”.

Iskander μετέφερε η Ρωσία στα ουκρανικά σύνορα

To σίγουρο είναι πως η Ρωσία μετέφερε και βαλλιστικά συστήματα Iskander στα ουκρανικά σύνορα.

Πριν λίγο διέρρευσαν φωτογραφίες και βίντεο. Πρόκειται για μια από τις πιο ανησυχητικές εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα.

Οι Iskander με εμβέλεια άνω των 500 χλμ  “σφραγίζουν” μια τεράστια ουκρανική περιοχή και σε συνδυασμό με το ρωσικό πυροβολικό που έχει μεταφερθεί, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους.

Δείτε το βίντεο

Τέλος η Ουκρανία μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του Χάρκοβο επιβεβαιώνοντας το WarNews247 που εδώ και ένα μήνα είχε αναφέρει πως η περιοχή αποτελεί στόχο της Μόσχας;.

Δείτε το βίντεο

Μέρκελ σε Πούτιν: “Σε παρακαλώ σταμάτα…”

Σύμφωνα με διεθνή αλλά και ρωσικά ΜΜΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας να μην ενισχύει την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Β.Πούτιν, από την πλευρά του ήταν ανένδοτος.

Κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία που πυροδοτούν την ένταση ενώ έθεσε τελεσίγραφο στην Μέρκελ την διακοπή των ουκρανικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση η Ουκρανία μάλλον θα πάψει να υπάρχει με την σημερινή της μορφή.

Το ίδιο είπε αργότερα και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και υπεύθυνος για το ουκρανικό ζήτημα, Kozak, ο οποίος απείλησε λέγοντας:

“Η έναρξη εχθροπραξιών στο Ντονμπάς θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας”

Η γερμανική ανακοίνωση

«Αντικείμενο της συνομιλίας, μεταξύ των άλλων, ήταν η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας γύρω από την ανατολική Ουκρανία.

Η Καγκελάριος ζήτησε να μην συνεχισθεί η αυξημένη αυτή παρουσία, ώστε να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η Ντέμερ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν μερικά άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα η Συρία, η Λιβύη και η Βοσνία Ερζεγοβίνη» όπως «επίσης τέθηκε το θέμα του Ναβάλνι».

Από την πλευρά του Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Μέρκελ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της ένταση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος «επέστησε την προσοχή στις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, το οποίο το τελευταίο διάστημα οξύνει σκόπιμα την κατάσταση στην γραμμή επαφής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

 

 

 

Η παρέμβαση της Μέρκελ έγινε κατόπιν έκκλησης του πρέσβη της Ουκρανίας ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη.

Λίγο νωρίτερα, οι ΥΠΕΞ της Πολωνίας και της Εσθονίας συμφώνησαν να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας. 

Ολα αυτά τη στιγμή που οι Λευκορωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Ετσι για την ιστορία επειδή αναφέρατε τα βαλλιστικά συστήματα Iskander. H λέξη Iskander ή Iskandar ή Sicander σημαίνει αυτοκράτωρ και αποδόθηκε αποκλειστικά στον Μ. Αλέξανδρο σε όλη την Ανατολή. Τιμή μας μεγάλε.Δεν κάνεις πως κατεβαίνεις και προς τα κάτω λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις