Τρεις Πολιτείες χωρίζουν τον Τραμπ από την νίκη

 Επίδειξη ισχύος από τον Τραμπ: Θα υψώσουμε σημαία και στον Άρη | iEllada.gr  | Floral, Floral tie, Tie clip

Το επίσημο γραφείο εκλογικών προβλέψεων, έδωσε σήμερα την Πολιτεία της Αλάσκα στον Τραμπ και αναμένεται, όπως

αναφέρουν οι πληροφορίες, να του δοθεί και η Βόρεια Καρολίνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων στους 232.

Εάν, όπως οι περισσότεροι έγκριτοι συνταγματολόγοι αναφέρουν, δοθεί στον Πρόεδρο Τραμπ η Πενσυλβάνια, μετά την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας, όπου η υπόθεση εκεί μοιάζει να είναι νομικά και συνταγματικά ακλόνητη, τότε, ο αριθμός των εκλεκτόρων ανεβαίνει στους 252.

Απομένουν 5 Πολιτείες, στις οποίες είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση είτε η επανακαταμέτρηση. Στη Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες, ο Υπουργός Εσωτερικών της δήλωσε σήμερα, ότι ξεκινά η επανακαταμέτρηση. Εάν η Τζόρτζια (16) και η Αριζόνα (11), περάσουν στα χέρια του, τότε το άθροισμα φτάνει στους 279 εκλέκτορες και η νίκη κλειδώνει.

Εάν το Ουισκόνσιν (10), όπου και εκεί έχει παρατηρηθεί ευρεία νοθεία, περάσει στον Τραμπ, είτε με την Τζόρτζια είτε με την Αριζόνα, πάλι κερδίζει ο εν ενεργεία Πρόεδρος, με σύνολο από 273 έως 278 εκλέκτορες.

Έχουμε άλλες δύο Πολιτείες, όπου το αποτέλεσμα ακόμα δεν έχει κριθεί ή θα κριθεί στα δικαστήρια. Την Νεβάδα (6) και το Μίσιγκαν (16).

Η νίκη, ίσως είναι ακόμα πιο κοντά απ’ όσο πιστεύουμε. Η επόμενη εβδομάδα, θα είναι καθοριστική, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου οι αποκαλύψεις για νοθεία θα είναι σοκαριστικές, όπως είπε στον Αμερικανικό λαό.

Τίποτα, ακόμη, δεν έχει κριθεί . Τίποτα, δεν έχει τελειώσει. Τίποτα, δεν έχει χαθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις