Η στοιχειωμένη Βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι

Η στοιχειωμένη Βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι 

Από τα πιο γνωστά σπίτια που έχουν μείνει στην ιστορία ως «στοιχειωμένα» είναι και η Βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι. Υποστηρίζεται, πως το οίκημα οικοδομήθηκε

ανάμεσα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα από τον Περικλή Καλλέργη, επιστάτη της οικογένειας Σκουζέ.

Ο μύθος λέει, πως ο Καλλέργης σκότωσε την γυναίκα του  και έπειτα αυτοκτόνησε. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που υποστηρίζει, πως ήταν ανύπανδρος και πως απλώς αυτοκτόνησε. Κατά την διάρκεια της Κατοχής η βίλα χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο, στα υπόγεια της οποίας γίνονταν βασανιστήρια.

Οι μετέπειτα ένοικοι του σπιτιού έμεναν για μικρά μόνο χρονικά διαστήματα και κάποιοι από αυτούς, διηγούνται ιστορίες, πως άκουγαν για αρκετή ώρα έναν παράξενο ήχο σαν σύρσιμο συνιδευόμενο από έναν περίεργο ήχο σαν ουρλιαχτό.

Ένας από τους βασικούς λόγους, που όξυνε ακόμα περισσότερο το θρύλο του στοιχειωμένου σπιτιού, ήταν η αρχιτεκτονική του, η οποία θεωρήθηκε από κάποιους ιδιόρρυθμη (ακολουθεί τον προσανατολισμό των εκκλησιών), έχει δυο καμάρες στην στέγη με ηλιακά σχέδια κ.π.α., ενώ η τοποθεσία στις αρχές του αιώνα ήταν ερημική και άρα ιδανική για πνευματιστικές συνάξεις.

Σήμερα η Βίλα Καλλέργη δεν υπάρχει, καθώς κατεδαφίστηκε το 1995. Πλέον στην τοποθεσία αυτή υπάρχει ένα super market και διάφορες μεζονέτες , αλλά και σπίτια. Ποτέ ξανά από κανέναν υπάλληλο ή κάτοικο της περιοχής δεν έγινε αναφορά για κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο.

Το σπίτι, εκτός των άλλων, έχει και άλλες ιδιαιτερότητες λόγω της περίεργης αρχιτεκτονικής του. Μερικές από αυτές είναι η έλλειψη αυλής, η πρόσοψή του (που απεικονίζει έναν ακτινωτό ήλιο) και ο προσανατολισμός του (όμοιος με αυτόν των εκκλησιών). Αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν αλλαγή, χωρίς εμφανή εξωτερική αιτία, στον ιονισμό της ατμόσφαιρας γύρω στα 30-50 μέτρα γύρω από το σπίτι. Συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπως το βορειοανατολικό παράθυρο, εμφάνισαν υπερβολικές διακυμάνσεις, που οι εντάσεις τους ποίκιλλαν απο την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου.


Μάρτυς των παραφυσικών φαινομένων της βίλας Καλλέργη φαίνεται να είναι ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος.

«Ήταν το 1970. Ήμουν ένας πιτσιρικάς που μόλις είχε τελειώσει το Γυμνάσιο και μαζί με άλλους πέντε φίλους μου είχαμε φτιάξει ένα γκρουπ και παίζαμε μουσική. Κάποιος από την παρέα είχε ακούσει για το στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι, για τη βίλα Καλλέργη. 

Στην αρχή γελάσαμε γιατί κανείς μας δεν πίστευε σε ιστορίες φαντασμάτων.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, για να αποδείξουμε ότι όλα αυτά ήταν απλά αποκυήματα της φαντασίας, να το επισκεφθούμε. Και πήγαμε», δήλωσε ο τραγουδιστής, συμπληρώνοντας ότι από τότε άλλαξε η ζωή του!

«Μόλις φθάσαμε στο σπίτι και μπήκαμε μέσα, μας κόπηκαν τα πόδια. Ξαφνικά το σπίτι άρχισε να τραντάζεται, ενώ ακούγαμε κάποιους περίεργους ήχους. Μετά ακούσαμε ουρλιαχτά και κάτι να σέρνεται σε όλο το σπίτι. Τρελαθήκαμε. Το βάλαμε στα πόδια» και συνέχισε: «Φοβηθήκαμε. Αυτό που όλοι έχουμε δει σε ταινίες τρόμου, συμβαίνει σε αυτό το σπίτι».

Μερικά χρόνια αργότερα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι απευθύνθηκε σε φίλο του παραψυχολόγο, προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στη «βίλα Καλλέργη».

«Πήγαμε μαζί. Εγώ, όμως, δεν άντεχα να μπω. Έμεινα απέξω και τον περίμενα. Όταν βγήκε, μου είπε ότι έχω δίκιο. Μου ανέφερε ότι όντως στο σπίτι βρίσκονται εγκλωβισμένα πνεύματα, τα οποία πρέπει να ελευθερωθούν. 

Όμως, όπως μου εξήγησε, αυτό είναι δύσκολο, καθώς ελάχιστοι στην Ελλάδα μπορούν να τα βοηθήσουν να βρουν το δρόμο τους. Να ελευθερωθούν» εξομολογήθηκε στην εφημερίδα «News»: «Αυτό που έζησα δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Μάλιστα, από τότε διαβάζω συνέχεια για το τι ακριβώς συμβαίνει με το σπίτι στο Πικέρμι, αλλά και βιβλία παραφυσικά για να μπορέσω να κατανοήσω τι συμβαίνει με τα εγκλωβισμένα πνεύματα. Πλέον πιστεύω στην ύπαρξή τους. 

Δεν πρόκειται για μύθους, θρύλους, φαντασία. Συμβαίνει στην πραγματικότητα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις